Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

11 bästa parfymerna för män i höst och vinter

jonasohman  |  Publicerad 2018-08-29 10:51  |  Lästid: 4 minuter

Vi är väl eniga om att det är helt underbart att det börjar svalna ute nu? Jag har i alla fall gått och väntat på det här i flera veckor redan och ser nu fram emot att få svepa in mig i alla de reafynd i kashmir och merino jag gjorde i somras. (De är för övrigt många. Det är helt ofattbart vilken vass reashoppare jag är!)

Hur som helst kräver varmare kläder mustigare dofter, så därför har jag samlat ett gäng nyheter och några gamla klassiker som jag tycker att ni ska kika lite närmare på om ni står inför att köpa ny parfym nu till hösten.

Bästa parfymerna för män 2018

Några varma och kryddiga manliga parfymer

Prada Luna Rossa Black EdP är en sjuhelvetes fin och kryddigt varm parfym. Gudskelov befriad från den överdos av iris som annars brukar känneteckna Pradas dofter. Bär den här om du inte vill sticka ut för mycket, men ändå vill lukta riktigt gott!

Obsessed Eau de Parfum Intense är en ny formulering (om det nu är ett svenskt ord) på originalet Obsessed. Djupare, varmare och helt sjukt bra. Om ni tänker att Calvin Klein bara gör citrusfräscha parfymer, tänk om! En personlig favorit!

Bleu de Chanel Parfum. Intensivt träig och aromatisk doft med sandelträ, cederträ och… ja säkert andra träsorter också. Elegant så det sjunger om det!

Santal Carmin från vad som enligt mig är årets parfymmärke, Atelier Cologne. Den här doftar som en varm kram framför en ännu varmare brasa. Och tro mig, den kramen kommer leda till något mer! Älskar, älskar, älskar!

 

Bra och fräscha parfymer för män

Eleventh Hour är det senaste släppet från extremhyllade Byredo. Och de lyckas igen! Djärv, dramatisk doft med nepalesisk peppar och fikon som balanserar mellan fräsch och kryddig. Full pott!

Mr Burberry Indigo. Den här lite piggare varianten på originalet Mr Burberry lanserades tidigare i år och är en riktigt välblandad citrushistoria. Inte det minsta fjamsig och ett perfekt val för dig som gillar att bära fräscha, lätta dofter även under vinterhalvåret.

Terre D’Hermes Eau Intense Vetiver. En sann klassiker som finns med på topp 20 bästsäljande dofter världen över. Här i en ny version som innehåller en generös slurk vetiver, vilket verkligen får den att lyfta.

Bois de Yuzu är ett nytt släpp från Karl Lagerfeld som utgår ifrån den bittra, asiatiska citrusfrukten Yuzu och andra citrusnoter. Bois de Yuzu är maskulin, fräsch och träig utan att vara klyschig.

The One Grey från Dolce & Gabbana är en ungdomlig och sexig doft som passande nog backas upp av Kit Harington, också känd som Jon Snow i Game of Thrones. Svinfin!

 

Bra parfymer för män – lyxiga klassiker


Oud wood är knull på flaska – på ett bra sätt! Parfymen har också gjort ett bejublat/bespottat framträdande i Alex och Sigges podcast, då refererad till som “musk”. Allt som sägs om den i podden är bara dumheter, det här är en helt magisk doft!

Oud Royal är en av dofterna i Armani Privés La Collection des Mille et une Nuits och tillika en av de finaste dofter jag känner till. Inget för den tillbakadragne, men oj oj oj vilken himmelsk parfym det är!

Aventus är långt ifrån en doldis vid det här laget, men ändå värd ett omnämnande, om inte annat för att den drar till sig komplimanger som SD drar till sig idioter. Lätt att avfärda som konventionell och tråkig med tanke på priset, men jag tycker att den är fenomenal!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar