Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Allergisk mot pollen och ständigt rödmosig? Titta hit!

jonasohman  |  Publicerad 2018-04-26 08:50  |  Lästid: 2 minuter

Nej det här är inte ”proffsiga läkarbloggen”, men jag snubblade precis över lite information om pollenallergi som Kronans Apotek skickade till mig (och säkerligen väldigt många andra) i ett nyhetsbrev och tyckte att det var så jävla bra. Och bra grejer ska man väl dela med sig av? Dessutom tänker jag att folk som läser den här bloggen vill vara så snygga de bara kan bli och pollenallergi gör en fan inte vacker asså. Jag vet pga är allergisk själv.

Okej, det här tipsar Kronans Apotek att man ska göra (vissa grejer är helt givna men några andra fick mig verkligen att säga ”ahaaaa!”):

  • Undvik att vädra
  • Torka tvätt inomhus (obs vem torkar ens tvätt utomhus längre? Känns som ett fenomen från en svunnen tid men ändå)
  • Våttorka istället för att använda dammsugaren
  • Träna inomhus
  • Skölj ur håret på kvällen om du vistats utomhus mycket under dagen

Hallå, det sista tipset? Hur bra?? Skulle aldrig ha tänkt på det! Och om du vill ha ett bra och milt schampo kan jag t ex rekommendera DERCOS Ultra Soothing Sulfate-free Shampoo från Vichy. Finns varianter både för känsligt, normalt och fett hår. Bra grejer till en rimlig peng. Finns säkert att köpa Kronans Apotek om man nu gillar dem. Obs får ej betalt för det här, tänkte bara att jag vill ge dem cred för tipsen ovan.

Om hela ansiktet känns rödmosigt och vidrigt pga pollen tänker jag att det kan vara rätt nice att unna sig en go sheet mask också. Då skulle jag slå ett slag för en lugnande goding från mitt favvomärke Leegeehaam. Lägg in den i kylen en stund innan också för lite extra lugnande och kylande effekt.

Se så, ut i vårsolen nu och glöm inte SPF! (och pollenmedicin)


Lugnande och återfuktande sheet mask med tea tree från Leegeehaam. Kostar 49 kr och finns bland annat att köpa hos Skincity och Glowid.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-04-26 08:52