Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Behöver herrn tips på parfym? Låt mig få presentera Atelier Cologne!

jonasohman  |  Publicerad 2018-04-18 08:09  |  Lästid: 2 minuter

Ordet cologne. Det låter så sjukt gubbigt och mossigt, som nåt ens morfar plaskade på sig efter att han rakat sig typ. Och så kanske det är fortfarande när det gäller vissa cologner, men inte när det gäller Atelier Cologne. Verkligen inte. Asså VERK-LIGEN INTE. Christophe Cervasel och Sylvie Ganter som ligger bakom parfymmärket Atelier Cologne hade som ambition att genom sina dofter väcka liv i vackra, gamla minnen och återskapa goa känslor. Och som de har lyckats! Jag är besatt!!

När jag fick reda på att märket skulle komma till Sverige höjde jag knappt på ögonbrynen för jag tänkte att cologner ”är blaskiga och håller inte mer än en timme på huden”. Det kan man ju säga att jag fick äta upp rätt så rejält när jag presenterades för märket i mer detalj, för det man har gjort här är en kombination av hur en cologne traditionellt sett byggs upp med hur man gör en parfym. Jag ska inte gå in på för mycket detaljer, men det man har lyckats med är att skapa dofter med djup, komplexitet och hållbarhet på huden utan att tappa colognens typiska citruskaraktär. Det har åstadkommits genom höga koncentrationer av essentiella oljor.

Atelier Cologne har närmare 40 dofter i sitt sortiment och jag har inte hunnit gå igenom allihopa, men jag har redan fått några tydliga favoriter: Orange Sanguine, Vétiver Fatal, Rose Anonyme, Oud Saphir och Santal Carmin. Orange Sanguine kommer jag bära varenda solig dag i sommar för den doftar på riktigt som ren glädje. Glädje på flaska!

Det är riktigt längesen jag var såhär pepp på ett parfymmärke och jag kan nästan garantera att ni också kommer bli det. Atelier Cologne säljs på Åhléns och just det! Alla dofter är unisex! Bra va?

 


En nöjd/trött på doftkonsultation i Atelier Colognes shop-in-shop på Åhléns City i Stockholm.

 


Dofterna säljs i tre storlekar: 30 ml, 100 ml och 200 ml. De små flaskorna går dessutom att få graverade i såna här fina läder… fickor? Hur som, otroligt flott!

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-04-18 08:10