Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

På besök hos Atelier Cologne i Paris

jonasohman  |  Publicerad 2018-09-30 00:04  |  Lästid: 3 minuter

Jag var i Paris häromdagen. Över dagen. Det är… ja nä, det är inte miljövänligt, men jag blev medbjuden dit för att träffa grundarna av parfymmärket Atelier Cologne och jag råkar älska det märket så jag tackade ja. Snabbt. So sue me!

Jag antar att det inte är superspännande för er att läsa om exakt vad vi gjorde där nere idag så jag går rakt på cold hard facts. Atelier Cologne grundades av Christophe Cervasel och Sylvie Ganter för ett gäng år sen och de har idag över 30 dofter i sitt sortiment. Och jag lovar, typ alla luktar gott! Man skulle kunna tro att jag bara säger såhär för att jag fick åka till Paris, men nonne nonne! Alla deras parfymer doftar gott, varenda en! Och här kommer ytterligare en bra grej för oss lite modesta svenskar; samtliga dofter är eau de cologner, vilket betyder att de innehåller en generös mängd citrus. Det märks visserligen inte särskilt väl i många av dem, men de är typ ett hemligt vapen där i bakgrunden och ser till att doften håller sig fräsch och (som Sylvie uttrycker det) transparenta. Tanken är alltså att doften inte ska kväva personen som bär det och helt maskera personens egen doft. Smart? Jepp!

Alla dofter kommer i tre olika storlekar, 30 ml, 100 ml och 250 ml och personligen gillar jag de små bäst för de är billiga (ish) och då har man råd att köpa fler. För det här med att alla människor bör ha en doftgarderob är också ett tänk man har på Atelier Cologne. Och jag kunde inte hålla med mer.

Den uppmärksamme läsaren kommer säkert ihåg att jag utnämnde deras Santal Carmin till en av höstens bästa dofter för bara några veckor sen och den står sig bra i konkurrensen även efter besöket till Paris. Dock har Oolang Infini, Musc Imperial och Poivre Electrique verkligen seglat upp som favoriter nu. Vill du däremot köra på grundaren Christophes spår väljer du Vetiver Fatal eller Trefle Pur, de är nämligen hans favoriter och funkar kanonbra dag som kväll.

Här kommer lite nördinfo om Atelier Cologne:

  • Om det finns en naturlig ingrediens som går att använda, så används alltid den istället för syntetiska motsvarigheter
  • Inga ingredienser från djur används någonsin
  • Man återplanterar motsvarande den mängd växter man använder för att inte utarma naturen
  • Man adderar inga färgämnen så om doften har en färg beror det på att någon av ingredienserna har den färgen
  • Samtliga parfymer innehåller 15 % essentiella oljor, dvs en koncentration som lägger dem i paritet med eau de parfum.

Jag kan på riktigt inte tänka mig en bättre present eller för den delen julklapp, vare sig du köper till dig själv eller till någon annan. Okej, det är klart jag kan, men inte i parfymväg i alla fall. Just nu.


Ett urval av märkets breda doftsortiment.

 


Fint kontor.

Stod här och svor i gott och väl en timme. Vinsten lät vänta på sig, men jag fick till slut med mig inte mindre än tre flaskor cologne!

 


Uppdukat till lunch!

 


Ett helt normalt placeringskort, handmålat av en kinesisk konstnär. I förgrunden: en 30 ml-flaska Bergamote Soleil med mitt namn ingraverat i läderetuiet. 

 


De små flaskorna kommer i ett läderetui i valfri färg. Hur bra present??

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-09-30 00:05