Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Bästa botemedlet mot bakfylla

jonasohman  |  Publicerad 2017-12-15 14:51  |  Lästid: 2 minuter

Café hade julfest igår. En på alla sätt svintrevlig tillställning och när det är sådär svintrevligt är det ju lätt hänt att det slinker en eller åtta öl för mycket. Nu var det i och för sig ingen direkt fara på taket igår, jag höll mig i kragen, men jag skulle ljuga om jag sade att det inte känns idag. Lyckligtvis blir jag aldrig fysiskt dålig (läs spyr) dagen efter, men kan känna mig sliten ja men nåt djävulskt. Dessutom har jag sjukt låg energi och orkar inte med några ansträngande aktiviteter, så mitt sätt att bli kvitt de kroppsliga obehagen är ganska enkla. Det handlar egentligen om två saker.

Jag börjar alltid med den heliga treenigheten. Ta fram ett dricksglas, fyll på med kallt vatten och plumsa i en Treo, en Berocca och en Resorb. Låt det bubbla klart och sug i dig skiten. Om du är så sliten att du behöver konstpausa nu, unna dig det. Steg två kräver nämligen en liten insats.

När orken är tillräcklig, släpa dig till badrummet. Det är dags för en dusch. Duschen är nämligen steg två. Om du orkar och har en hemma, lägg en lermask. Men det är överkurs, strunta i det om du är för dålig. Det viktiga i det här steget är nämligen att tvätta HELA kroppen. Ingen del av hudkostymen får lämnas otvålad. Sitt ner om du behöver, det är både mysigt och mindre ansträngande. Innan du lämnar duschen, gör följande: växla mellan iskallt och varmt vatten. 5-10 sekunder kallt vatten, följt av lika lång tid med varmvatten. Gör så ett par varv och jag lovar att du kommer börja känna saven stiga i kroppen igen.

Nu är det jobbiga över. När du är torkad och klar, smörj in ansiktet med nån go kräm (alkohol är uttorkande) och ta på nytvättade mjukiskläder. Så! Nu är det fritt fram att fortsätta ömka dig själv resten av dagen. Och äta ”allt med bearnaise”.


Jag ska inte ljuga. Den här tröjan är inte helt nytvättad. Å andra sidan är jag inte kaosbakis idag heller så det funkar ändå.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar