Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

BB cream – för att det gör dig snyggare!

jonasohman  |  Publicerad 2018-04-23 21:34  |  Lästid: 3 minuter

Jag tycker att det är skitsvårt med smink. Asså på riktigt jättesvårt. Så jag skulle ljuga å det grövsta om jag utmålade mig själv som någon expert på det här området. Än. Med det sagt är jag rätt kräsen med vad jag använder för sminkprodukter, dels för att jag inte tycker om att se SMINKAD ut, men också för att jag lätt får finnar och inte vill täppa igen varenda por i ansiktet.

Det jag oftast använder i sminkväg är BB cream. BB cream står för… ja, det är rätt oklart, men oftast skrivs det ut som Beauty Balm eller Blemish Balm. Det är i alla fall världens bästa grej, för det är en lätt kräm som jämnar ut färgtonen i ansiktet, är återfuktande och ofta innehåller solskydd, vilket är gött så att man slipper ha ett separat sådant. Och om man använder dem rätt, dvs i lagom dos, blir man så jävla mycket snyggare! Det enda man får vara noga med är hur man lägger på BB cream om man har skägg. Det vill gärna på att fastna och liksom klumpa sig lite bland stråna så jag brukar oftast bara ta på kräm på de skägglösa delarna av ansiktet. Det går visserligen att badda bort överflödig produkt med en lätt fuktad bomullsrondell eller lite papper också, men… palla.

Här är några BB creams jag tycker är BB-ra! Haha, nej den där funkade INTE!

Actively correcting and beautifying BB cream från Kiehls (305 kr): doftar lite brun-utan-sol vilket inte är en helt bra grej i min bok. Men den går in bra i huden och lägger sig jämnt utan att bli för täckande. Älskar  även att den har SPF 50. ++++

Illuminating supple blemish cream från Klairs (329 kr): neutral doft, lätt konsistens och känns lite torr och pudrig när man har applicerat den på huden vilket jag gillar. Rätt täckande, men det är lätt att parera genom att ta lite mindre bara. Två tummar upp för SPF 40, en liten tumme ner för tubens utformning för den ramlar lätt omkull. ++++ (lätt fem plus om den varit mindre täckande)

Hydra Zen BB Cream från Lancome (330 kr): ser svårt orange ut när man klämmer ut den ur tuben, men visade sig gifta sig heeeeelt perfekt med min lite rödrosa hud! Det absolut enda jag har att anmärka på med den här är att den inte har något solskydd. Doftar inte ”manligt”, men det får man å andra sidan faktiskt inte bry sig om 2018 så…! +++ (full pott om den haft SPF)

Freshly styled BB från Cremorlab (380 kr): kanske den jag upplever minst täckande av de här fem krämerna, men det ska verkligen inte ses som en dålig grej. Dock lite svårare att få in i huden än de andra (glider runt lite på ytan), men det kan ev bero på produkterna jag har under. Ser fram emot att använda den här mer framåt sommaren när en har fått lite mer färg. Stort plus för fräsch doft och SPF 35! +++

Aquasource BB cream från Biotherm (199 kr): svinfräsch doft, superlätt och härlig konsistens, lagom täckande, inte det minsta flottig och SPF 15 (kanske en aning lågt men ändå). Och inte dyr heller! Så tick the box på allt! ++++ (jackpot om den hade haft ännu högre SPF)

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-04-24 10:52