Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Behandla finnar med blått ljus – bluff och båg eller mirakel?

jonasohman  |  Publicerad 2018-06-02 17:04  |  Lästid: 2 minuter

Jag växte upp under vad jag åtminstone tror måste ha varit den absolut starkaste TV-shop-eran. Jag kan inte ens räkna antalet dumma produkter som såldes in som mirakel och utlovade genvägar till ett lyckligare och väldigt ofta, smalare liv. Sen var ju precis allt crap tyvärr. Vad sägs till exempel om idiotin Sauna Belt, superfiffiga hårklippningsmojängen Flowbee som man skulle fästa på dammsugaren eller fläckborttagaren Didi Seven? Money down the drain som man säger. Men jävlar så det sålde! Hur som, vet inte om det är pga TV-shop eller vad det är, men jag drar alltid öronen åt mig när nåt verkar lite för bra för att vara sant. Så när jag fick ett bud från Foreo (främst kända för sina ansiktsborstar) för par veckor sen som innehöll deras produkt ESPADA tänkte jag ”jo tjena”. ESPADA är nämligen framtagen för att behandla akne med hjälp av högintensivt blåljus och ljuset ska typ ta bort bakterierna som orsakar akne.

Så fort jag fattade vad det var för grej bröt jag upp förpackningen, för jag hade en riktigt go jävel på tillväxt ovanför ena ögonbrynet och tänkte att jag skulle sätta ESPADA på prov på en gång. Och själva behandlingen kunde inte vara enklare. Man klickar igång den och då dyker ett rött ljuskors upp som gör det enkelt att sikta på finnen man vill behandla. Sen trycker man apparaten mot huden och då startar den automatiskt. Det lyser och vibrerar i 30 sekunder och känns inte ett dugg och sen är det klart.

Så, funkar det? Asså.. jag tror faktiskt det!! Dagen därpå var finnen borta och jag har behandlat två andra med den efteråt med samma resultat. Tre singulära finnar är dock för få för att det kännas statistiskt säkerställt så jag ska fortsätta testa den, men än så länge har jag ingen anledning att misstro den. I så fall: bra jobbat, Foreo!!

 


Vet inte om jag var full när jag tog de här bilderna, för kvaliteten är ju helt bisarrt dålig?? Såhär ser i alla fall ESPADA ut, utseendemässigt inspirerad av ljussablarna i STAR WARS. 

 


”Mynningen”. Det här är ljuset kommer ut, mao where the magic happens.

 


Svårare än såhär är det inte. 30 sekunder och sen är det klart! 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar