Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Benjamin Ingrossos röv

jonasohman  |  Publicerad 2018-09-16 22:12  |  Lästid: 3 minuter


Benjamin Ingrosso, superstar och tillika frontfigur för oblyga kroppshårstrimmare. (bild fr nwt.se)

Jag kan på riktigt inte räkna hur många gånger tanken har slagit mig. Hur många gånger jag har kastats tillbaka i tiden, till sen höst 2017 och avsnittet av Wahlgrens Värld, där Benjamin enligt egen utsago bett sin mamma hjälpa honom i ansandet av hans rövhår. Huruvida det här bara var ett sätt att skapa innehåll eller om han faktiskt behövde hjälp är jag egentligen helt ointresserad av. Det som gjorde mig så paff var att han var där och grejade överhuvudtaget! Jag menar, gör straighta killar sånt? Jag ska inte gå in på några detaljer, men jag förstår att man kanske vill hålla det området nice and groomed om det på något sätt är involverat i en sexakt. Och även om jag är helt på det klara med att många straighta killar har förstått tjusningen i att så att säga ”glänta lite på bakdörren”, hade jag ändå inte trott att det var ett område som de bryr sig om att ansa. Så fördomsfri är jag!

Om man nu ska raka bort hår mellan skinkorna, eller för den delen från övriga delar av den generella regionen (läs mellangård, penisrot och pung) bör man tänka på vilket verktyg man använder. Klassisk hyvel i kombination med en bra rakningsprodukt, t ex NIVEA MEN Shaving Stick, kommer göra jobbet på de flesta av dessa områden. Det finns dock risk för skärsår och det kanske inte är supernice. Dessutom är det långtifrån osannolikt att man får utslag och röda prickar efter ett par dagar.

Sen finns det ju ett gäng olika hårborttagningskrämer också och kalla mig gärna stockkonservativ, men jag känner mig inte helt bekväm med att kleta in det området med något som bokstavligt talat fräter bort hår. På bröstet, fine, men i de här krokarna avstår jag.

Vaxa då? A mission and a half och onödigt smärtsamt. Vad återstår sen? Jo, diverse hårtrimmers! Dels finns det ju såna där helt vanliga trimmers som man kan använda både för håret på huvudet och på kroppen, men de är ofta stora och bökiga och svåra att komma åt med. Glädjande nog har det släppts ett gäng mindre varianter nu på senare tid som visserligen är avsedda för skägg, men som funkar precis lika bra för övrig manscaping också. Philips har sin Oneblade och Remington har en variant som heter Durablade. Båda är kanonbra (jag har provat!) och är vattentäta så att man kan ta med dem in i duschen. De rakar dessutom inte fullt lika nära huden som en vanlig, manuell rakhyvel vilket gör att huden inte tar lika mycket stryk. Och löken på laxen – de kostar inte fyrtio tusen miljarder!

Bildresultat för remington durablade
Remington Durablade. Från 399 kr.

Bildresultat för philips oneblade

Philips Oneblade. Från 349 kr.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar