Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Boosta huden (och solskyddet!) med C-vitaminserum

jonasohman  |  Publicerad 2018-05-26 09:15  |  Lästid: 3 minuter

Det är mycket med vitaminer i hudvård just nu. A-vitamin (retinol) har varit all that and a bag of chips länge, men vete fan om det inte får lämna över facklan, åtminstone tillfälligt, till C-vitamin snart.

Mer eller mindre alla märken gör C-vitaminserum nu, alldeles säkert till stor del för att det är en trend, men också för att effekterna på huden är påtagligt positiva. C-vitamin hjälper till att jämna ut hudtonen och skapar lyster, men är också otroligt fiffigt på så vis att det ger ett extra skydd mot UV-strålar. Så om du inte har testat C-vitaminserum tidigare kan det verkligen vara på tiden att prova nu.

Här är några jag (eller i ett fall en av mina testpiloter) har testat! Obs: C-vitamin är en väldigt aktiv substans så det kan vara bra att vänja huden vid det genom att börja med att bara använda det ett par dagar i veckan.

 

Valo Glow Boost Essence från Lumene. 209 kr.

Doftar himmelrike precis som allt annat från Lumene och innehåller förutom C-vitamin också hyaluronsyra som binder fukt. Bra val för nybörjaren!

 

Pure Vitamin C 21.5 Advanced Serum. 359 kr. 

Potenta, prisvärda grejer från koreanska By Wishtrend. Siffran 21.5 i namnet står för koncentrationen C-vitamin i produkten och det är högt. Jättehögt. Superfin konsistens och går in kanonfint i huden.

 

Serum C från Cicamed. 359 kr.

Min testpilot säger: ”Skön, sjunker in i huden snabbt, inte direkt klibbig. Doftar svagt av citrus med en touch av sjukhus. Gillar!” Innehåller också lugnande aloe vera och återfuktande hyaluronsyra. 

 

Lifting Cellular Vitamin C Booster Concentrate från Babor. 919 kr. 

Nu börjar det bli riktigt dyrt. Och riktigt bra. Babors C-vitaminserum anses vara ett av marknades bästa och jag kan inte annat än hålla med. Använde den här produkten slaviskt ifjol höstas. Lystergivande nåt så inåt!

 

AOX Ferulic från Mesoestetic. 1995 kr. 

Kostar som en sista-minuten till Grekland, men innehåller också EN HEL DEL. Förutom 15 % askorbinsyra (C-vitamin) får du här också ferulinsyra, som Annika på Skincity kallar för ”antioxidanternas antioxidant” och som bland annat förebygger hudens åldrande. Ofattbart härlig konsistens, känns typ inte alls när den har gått in i huden. Fem plus!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-05-30 09:56