Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Cafékampens Simon Said – såhär håller han sig snygg!

jonasohman  |  Publicerad 2019-03-22 08:00  |  Lästid: 5 minuter

Jag känner inte Simon. Än. I alla fall inte i någon klassisk bemärkelse. Däremot är jag väldigt nyfiken på honom för det känns som om han har fattat en hel del goda beslut i livet, i alla fall på de områden jag kan överblicka på håll, dvs de som rör stil och skönhet. Därför hörde jag av mig till honom för att förhöra mig lite om hans badrumsvanor och här kommer en sammanfattning av det lilla samtalet.

Simon, vi känner ju inte varandra, men efter att ha följt dig på Instagram ett gäng veckor har jag noterat en stark, medveten klädstil. Hur tänker du när det gäller parfym då? Matchar du med outfit eller jobbar du en signaturdoft oavsett stil, årstid eller tid på dygnet?

Jonas, först och främst, tack! Stilkomplimanger är mitt knark! Du har rätt, vi känner inte varandra, men vi har varandra på Instagram och det är väl att likställa med att känna varandra år 2019, eller?

För att svara på din fråga, jag tror på igenkänning och kontinuitet när det kommer till dofter, så gå på det du tycker om och håll dig till det. Låt de som stöter på dig dag efter annan känna igen just din karakteristiska doft utan att kunna sätta fingret på exakt vilken det är. Med det sagt, jag "säsongar" mina parfymer, jag kör en parfym på våren/sommaren och det är den fantastiska Le Male från Jean Paul Gaultier. En parfym som kan tyckas vara av det enklare slaget, men som i min mening är unik i att det är en doft som är mer ”mörk” än somrig, med sin karakteristiska doft av kanel och skog. Men å andra sidan, jag gillar mörker! Under hösten och vintern växlar jag mellan två parfymer. Antingen kör jag Eau De Cologne från Tommy Bahama eller den ytterst kommersiella men ack så fina 1 Million från Paco Rabanne. Den sistnämnda har jag använt kontinuerligt i snart fem år, tröttnar aldrig!

One Million, säger du? Kul! Jag använde ett uttryck om den nya versionen av den doften som pga läsarreaktioner fick censureras i efterhand, men vi kan väl enas om att den är sjukt porrig? Anywho, hur tar du hand om ditt skägg då? Är det mest raka/trimma som gäller eller jobbar du med en massa olika schampon och balms?

Att ha helskägg är ganska bekvämt och enkelt. Jag använder sax och trimmer när det kommer till finliret av skägget. Gör detta oftast på söndagar och torsdagar och det går på under en kvart! När det kommer till helskägg så tycker jag att det är viktigast att det är rent och fräscht, därför rengör jag det varje kväll och även efter dräpiga måltider, till detta använder jag Barbiere Beard Shampoo från Acqua di Parma. Kostar visserligen några kronor extra, men är värt varenda krona då den gör så mycket mer än bara tvättar. Använder inga oljor alls, big no no!

Din hud ser snudd på irriterande flawless ut, så dela gärna med dig av hur din hudvårdsrutin ser ut. Var inte rädd för att gå in på detaljer!

Får alla i din närhet ta del av dessa confidence-boosters? Återigen, stort stort tack! Hudvård är väldigt, väldigt viktigt för mig. Det är inte mycket som slår känslan av att ha len, mjuk och "glowig" hy. Jag har försökt lansera mitt eget trademark ”Boy of GLOW” sedan ifjol somras och tror att detta kommer nå ännu högre höjder under stundande vår. Med detta sagt, ansiktsvård är tyvärr det jag spenderar alldeles för mycket pengar på så om du kan fixa spons till mig, hojta, please!

Ska se vad jag kan göra, men berätta nu Boy of Glow, hur ser rutinen ut?

Okej, såhär ser händelseförloppet ut. Klockan ringer på morgonen, jag tvättar ansiktet med iskallt vatten i någon minut eller två och låter ansiktet lufttorka medan jag sätter igång andra ärenden. Sedan tar jag på Renewing Face Oil från ACO, bara några droppar, den är väldigt skonsam, mjuk och ger en massa glow. Älskar den här produkten och den är dessutom väldigt snäll mot plånboken.

Därefter applicerar jag den otroliga Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator Day Cream från Clinique. Älskar och dör för denna produkt! Fräsch och konstant återfuktande. Kostar ca 300 kr för 50 ml, men trust me, it’s worth it!

Jag bär också ofta med mig en återfuktande ansiktsspray från Emma S i väskan, som jag sprayar på lite då och då. Den är väldigt skonsam och ger en liten fräsch touch när det behövs. Jag satsar även på att konstant se naturligt solbränd ut och således använder jag brun utan sol ungefär var tredje dag. För detta använder jag Aqua Serum Autobronzant Face från Biotherm, som ger en massa naturligt glow! När jag applicerar brun utan sol skippar jag oljan från ACO, finns risk att det blir för fettigt annars. Innan läggdags tvättar jag rent ansiktet med Special Cleansing Gel från Dermalogica. Den rengör på djupet och lämnar huden med en len och frisk känsla innan man ska gå och lägga sig.

Bildresultat för renewing face oil aco
Bildresultat för Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator Day Cream från Clinique
Bildresultat för Aqua Serum Autobronzant Face

Snyggt! Håret då, hur stylas det och med vad?

Mitt hår gör sig bäst naturligt så jag använder bara saltvattenspray i håret då och då, med fördel från Björn Axén. Prisvärt, naturligt resultat och gör sitt jobb!

Avslutningsvis, vilken känd svensk mans badrumsskåp skulle du vilja kika in i och varför?

Leif GW Persson, av den enkla anledningen att jag tror det finns mer än en gammal kräm i det badrumsskåpet.

Jag lämnar det där sista svaret helt okommenterat och riktar istället ett stort tack till dig för att du delade med dig av dina skönhetsrutiner till mig och mina läsare. Ses i poddstudion snart! Eller?

Dela på Facebook
Tweeta