Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Collection Ann Ringstrand

jonasohman  |  Publicerad 2018-01-21 19:25  |  Lästid: 2 minuter

För en dryg vecka sedan träffade jag Ann Ringstrand, medgrundare till modemärket Hope Stockholm. Vi sågs över en kopp kaffe på Pascal vid Odenplan i Stockholm, där Ann presenterade mig för sin nya parfymkollektion. Och tro mig. Det här är inga parfymer som en klädskapare bara har satt sitt namn på. Långt ifrån. Ann studerade parfymeri i Kalifornien i nio månader innan hon tog kontakt med två urduktiga ”näsor” i Paris, där arbetet med dofterna sedan påbörjades. Och vilka dofter det blev!

De tre parfymerna Ground, Gather och Touch är tänkta att spegla olika typer av relationer. Ground, en sval doft som för tankarna till regn på stenar och blöt betong, handlar om en människas relation till sig själv. Doften Gather handlar om våra sociala relationer och den är aromatisk, kryddig och träig. Den tredje och sista doften som heter Touch utgår ifrån tanken om en intim relation mellan två personer. Den har en underbar doft av kropp och hud och är varm, men inte sliskig och söt, utan snarare torr och lite pudrig. Gemensamt för alla tre dofter är att de är otroligt tjusiga, välkomponerade och diskreta, vilket gör att de kan bäras både på dagen och på kvällen av såväl män som kvinnor.

Ann Ringstrands parfymer finns att köpa i Hopes butiker, på Asplunds och NK i Stockholm. De säljs även online på annringstrand.com. Om ni har möjlighet rekommenderar jag verkligen att ni bekantar er med de här dofterna, för de är vansinnigt fina.

 


Alla tre dofter har också tagits fram i form av doftljus och parfymoljor. När ljuset är använt kan ljuskoppen, som är framtagen av Ann i samarbete med Gustavsberg, användas som kaffe- eller temugg. Supersmart och fint ur ett hållbarhetsperspektiv.

 

 


Touch, min tveklösa favorit bland de tre dofterna. Enbär, svartpeppar, koriander- och morotsfrön samsas med bland annat olibanum och oud. Resultatet blir en torr, varm och väldigt personlig doft som känns helt unik. 1800 kr.

 

 


I kollektionen ingår också smycken, bland annat det här armbandet i silver, svart lavasten och trä. För den som så önskar kan parfymolja droppas på de svarta pärlorna. Perfekt för den återhållsamme parfymbäraren. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar