Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Detoxa efter nyår

jonasohman  |  Publicerad 2018-01-03 16:41  |  Lästid: 2 minuter

Jag tror inte ens på att detoxa och ändå är det just tankar på detoxande som maler i huvudet på mig nu. Det går ju inte att komma ifrån såhär efter jul och nyår, om inte annat för att kvällstidningarna tjatar så djävulskt om det. Fast faktum kvarstår, the amount of crap jag har skjutsat in i den här kroppen de gångna två veckorna är direkt vämjeligt. Men jag kommer inte att tramsa igång med nåt juiceande och saftande, det tror jag inte ett dugg på. Dessutom blir jag så fruktansvärt otrevlig när jag är hungrig. Däremot vore det ju inte helt dumt att kanske addera en grönsak eller två till sin kost, det ska sägas. Med det sagt finns det en hel uppsjö av produkter där ute som kan hjälpa till att detoxa huden och håret. Och det här i kombination med normalgod kost tror jag däremot på, att bara dricka grönkålsvatten i tre veckor lämnar jag till någon annan. Här har ni tre av mina detoxfavoriter:

Maxi Wash Detox Shampoo från Kevin Murphy. 259 kr. Svinbra för de av er som använder mycket stylingprodukter, även om jag tror att vi är överens om att vi tar det lilla lugna på den fronten framöver, eller hur? Det här schampot tar bort alla envisa rester av vaxer och krämer ur håret, perfekt att använda en eller ett par gånger i veckan. Stort plus för snygg flaska.

Pure Detox Energy från Akademikliniken. 889 kr. Ett serum som är framtaget för att bekämpa de påfrestningar som den moderna storstadsmänniskan utsätts för. Innehåller bland annat ämnen som förbättrar hudens förmåga att göra sig kvitt föroreningar och en massa goa antioxidanter och peptider som också hjälper huden att stå emot yttre angrepp.

Irish Moor Mud Purifying Black Mask från Peter Thomas Roth. 679 kr (399 kr om du beställer redan idag från Skincity, vilket jag precis gjorde!). Ett stycke ypperlig lermask som drar ut orenheter och reglerar hudens talgproduktion. Masken innehåller 9 000 år gammal lera som har skördats för hand, bara en sån sak!

 


En svintjusig, men extremt o-detoxad man (det är jag alltså) i svintjusig midnattsblå smoking från J. Lindeberg. Dagen därpå sportade jag midnattsblå ringar under ögonen! 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-01-04 14:32