Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Detoxa kroppen

jonasohman  |  Publicerad 2019-01-03 08:00  |  Lästid: 3 minuter
Vare sig det handlar om att försöka hantera konsekvenserna av flera veckors dekadens (läs jul och nyår) eller om huden bara känns trött och oren efter en blöt kväll, kan det vara skönt att ha en eller ett par detoxande produkter i badrumsskåpet. En detoxande effekt kan uppnås på lite olika sätt, men oftast via djuprengöring med hjälp av leror, syror och/eller aktivt kol. Aktivt kol var en stark mattrend för några år sen och blandades in i allt från juicer till glass. Nu figurerar aktivt kol i många hudvårdsprodukter, eftersom det hjälper till att dra ut smuts ur huden. Här följer några tips på produkter som kan hjälpa till när huden känns oren!

Detox Mud Treatment från Exuviance (499 kr)

Den här effektiva masken från Exuviance innehåller aktivt kol, men också lera och NeoGlukosamin för optimerad ”avgiftning” i huden. Passar de flesta hudtyper. Tips: applicera endast mask på de delar av ansiktet som är i behov av extra rengöring.
Activated Charcoal Refining Mask från Medik8 (489 kr)
En väldoftande och lätt svalkande peel off-mask som man blandar ihop själv, applicerar och efter en stund drar av från ansiktet. Förhållandevis mild mask som också innehåller hyaluronsyra som tillför fukt. Paketet innehåller fem påsar/masker.
Deep Cleansing Bar Charcoal Clay från Baxter of California (249 kr)
Aktivt kol för kroppen! Samma princip som i maskerna för ansiktet, men här i form av en hårdtvål för djuprengöring av kroppen. Tvålen är kolsvart så var beredd på att rengöra valda delar av badrummet efter tvagning. Kanonfin doft!
Grow Tea Tree 70 Spot från Leegeehaam (279 kr)
Flera veckor lång dekadens över jul och nyår kan störa hudhälsan hos många av oss och med lite otur resultera i oönskade finnar. Den här produkten används för punktbehandling av finnar och innehåller bland annat 70 % antibakteriallt tea tree-extrakt.
 
Acne Deep Cleanse från Verso Skincare (399 kr)
För daglig rengöring av fetare hudtyper eller för djuprengöring då och då till normal/kombinationshud. Versos Acne Deep Cleanse innehåller salicylsyra för exfoliering av huden, men också niacinamid som hjälper till att minimera porer.
Detoxifying Wild Nettle Whole Leaf Tisane Infusion från Purearth (370 kr)
Purearth baserar sina produkter på ayurvediska metoder, ofta med ingredienser odlade på hög höjd i Himalaya. Denna kraftfullt detoxande infusion innehåller handplockade nässelblad som varsamt torkats i skugga och är mycket rik på mineraler.
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-01-04 12:23