Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Dofta svenskt i vår

jonasohman  |  Publicerad 2018-01-14 22:53  |  Lästid: 2 minuter

Antalet svenska dofter ökar för varje år och det finns nu flera spännande svenska parfymtillverkare att botanisera runt bland. En gemensam nämnare för många av de svenska husen är att de är utformade för att passa både män och kvinnor och att mycket arbete har lagts på originalitet och små detaljer, i såväl dofterna som i flaskornas utformning. Här har jag samlat fem av mina svenska favoriter.

 

Touch från Ann Ringstrand

”Framtagen för att symbolisera en intim relation mellan två människor. Doften innehåller kryddor som enbär och korianderfrön och får en varm karaktär av bland annat olibanum. Lägg till lite oud på det så får du en doft med en rejäl dos sex appeal.”

 

Black Nomad från Zlatan Ibrahimovic

Kaxig och dominant, precis som mannen som står bakom doften. Frisk eukalyptus i toppen, följt av sandelträ, cederträ och patchouli gör Black Nomad till den perfekta doften för dig som vill ta plats. Upplagan är begränsad och varje flaska är numrerad. Pris: 1199 kr (EdT 100 ml)

 

Dark Saphir från Agonist

En välformulerad och balanserad håll käften-doft som bland annat innehåller min personliga favoritdoftnot oud, men också orientaliska kryddor och tonkaböna. Spännande utan att vara aggressiv och funkar både på kontoret och till fest. Pris: 1250 kr (EdP 50 ml)

 

Fantome de Maules från Stora Skuggan

Orimligt vacker flaska (som jag dessvärre har misshandlat i den här bildbeskärningen) med minst lika spännande innehåll, gjord för hand i Stockholm. För tankarna till skog, men inte bara stubbar och granskott, utan också gröna löv och mossa. En indiedoft för dig som gillar att göra medvetna val. Pris: 1200 kr (EdP 30 ml)

 

Seven Facets från N.C.P. Olfactives

Ett spännande initiativ som utgår ifrån ett layeringkoncept, dvs att dofterna ska blandas för att passa både tillfälle och sinnesstämning. Sju eleganta dofter som antingen kan bäras var för sig eller i kombination med varandra. Pris: 995 kr (EdP 7 x10 ml)

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-01-16 16:56