Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

En djuplodande intervju… med mig själv

jonasohman  |  Publicerad 2018-04-24 22:27  |  Lästid: 5 minuter

Jag tänkte att ni skulle ”få lära känna mig lite bättre” och försökte googla fram färdiga frågor som jag bara kunde sätta mig ner och svara på. Men det är lite för sent på kvällen och jag orkade liksom inte utvärdera olika alternativ så jag tog bokstavligt talat första bästa frågebatteri. Frågorna är helt ofattbart tråkiga (t ex ”Vad har du för telefon?”??), men jag tänker att det ändå ger nåt? Nu kör vi!

 1. Är du döpt efter någon särskild person?

  Känns som att det bara är folk från överklassen som är döpta efter folk. Så nej. Verkligen nej. Fast iofs… folk som heter typ Arwen är ju knappast old money, men ingen regel utan undantag. Men nu slog det mig, jag heter ju Stig i andranamn efter farfar! Fatta coolt det hade varit om mitt tilltalsnamn var Stig. Stig Öhman. Han hade det blivit nåt av.

 2. När grät du senast? 

  Idag! Jag lyssnade på ”En dag i sänder” med BAO på kontoret och fick för mig att googla fram texten och läsa den samtidigt som jag lyssnade och fy fan vad fin den är. När jag hör den låten ser jag framför mig hur medelålders par står och håller om varandra framför nån scen i nån folkpark där Helen Sjöholm står och sjunger och så inser de att Helen sjunger om dem och nån kris de gått igenom. Då gråter jag.

 3. Om du fick vara en annan person, skulle du då välja att vara en kompis till dig själv? 

  Jag begriper knappt den här frågan. Om jag vore en annan person skulle ju inte jag finnas så hur skulle jag då kunna välja att vara en kompis till mig själv? Eller borde jag läsa frågan som ”Skulle du välja att va nån av dina bästisar om du fick vara en annan person?” I så fall svarar jag ja, för de är så sjukt gulliga!!

 4. Använder du dig ofta av sarkasm?

  Det är mitt livselixir.

 5. Vad är det första du lägger märke till hos en människa? 

  Hur den kramas! Asså vet inget mer obehagligt än folk som kramas sådär lealöst och oengagerat. Varför ens kramas då?? Ref en av deltagarna i senaste säsongen av Gift vid första ögonkastet. Vill inte hänga ut nån, men ni som vet ni vet. Ja och anledningen till att jag lägger märke till det här är för att jag älskar att kramas och alltid föredrar det framför ett stiff ass handslag. Dessutom är jag ofta svettig om händerna.

 6. Vad har du för ögonfärg?

  Samma färg som min själ, vagt gråblå.

 7. Skräckfilm eller lyckliga slut?

  Det får väl bli skräckfilm då, men inte så mycket för att jag LEVER för den filmgenren utan mer för att jag inte kan tänka mig något jävligare än att bara få kolla på filmer med lyckliga slut. I skräckens värld kan man ju få lite allt möjligt, inklusive vad man tror är ett lyckligt slut och så *klipp till slakt*

 8. Favoritdoft?

  Regn på asfalt. Det ger mig svindel typ. Det och doften av syren.

 9. Vad är det längsta hemifrån du rest? 

  Ingen aning och jag orkar inte kolla upp det. Känns som att det borde vara Sydafrika. Eller Bali? Jag är sjukt berest. Belevad och äckligt ung också för den delen.

 10. Har du någon särskild begåvning eller talang?

  Det är ingen äkta begåvning, men en bra grej med mig är att jag inte behöver förbereda mig så mycket. Jag landar liksom alltid på fötterna. Och jag är bra på att komma ihåg sifferkombinationer. Och jag kan var-enda wailning som någonsin lämnat Mariah Careys stämband.

 11. Var föddes du?

  På Kalix BB den 6 april 1980. Känns som igår.

 12. Har du någon hobby?

  Nej och jag har tyvärr aldrig haft någon heller. Jag vägrar svara hudvård (även om det förmodligen är det närmaste jag kommer) för jag tänker att hobby behöver vara något aningen mer aktivt. Men okej då, hudvård.

 13. Har du något husdjur?

  OM jag har! Frida ”Desdemona” Jernberg Öhman. En gul labrador på lite drygt sju månader och 20 kg som på riktigt har förändrat mig och mitt liv. Hon är helt perfekt, förutom att hon inte kan kontrollera sitt drickande. Det är riktigt störigt.

 14. Har du några syskon?

  Fyra stycken!

 15. Vad ville du bli när blev stor när du var liten?

  Bög.

 16. Vem var din bästa vän som barn?

  Försöker inte samla sympatipoäng nu, men svaret är tyvärr ”ingen”. Det var inte helt vidrigt ändå. Jag fick vara med och var alltid ”poppis i klassen”, men mycket längre än så tog det sig aldrig. Jag hade vänner, men aldrig någon självklar bästa vän. Men nu lämnar vi det och går vidare!

 17. Hur lång är du?

  Kul fråga, verkligen… (193 cm)

 18. Roligaste minnet från din skoltid?

  Jag tänker på discon. Discon och fylla var ju kul. Förfester och cigg. Ja, samma som nu med andra ord!

 19. Hur många länder har du besökt?

  Ingen aning, men svinmånga! Vänta, resa kanske är min hobby? Nä, det kan man inte ha som hobby. Drejning eller tennis är en hobby. Resa är nåt man bara tycker om att göra. Hur som, jag har säkert varit i över 50 länder.

 20. Vad var ditt bästa/värsta ämne i skolan på gymnasiet?

  Bästa ämne: svenska och engelska för det var jag KUNG på. Värsta? Skulle vara gymnastik då, men inte så mycket för att jag sög på det, för det gjorde jag inte. Men jag fick mina första diskbråck på gymnasiet så det var liksom extra vidrigt just med gympan då.

 21. Vad är din favoritdryck? Favoritdjur? Favoritparfym?

  Jaha, tre frågor i en, vad effektivt! Favoritdryckerna är kaffe, negroni och kokosvatten. Favoritdjuren är hund, quokka och tvättbjörn. Favoritparfymer… Oud Wood, Aventus och i princip varenda en hos Armani Privé, Atelier Cologne och Amouage. Äh, det är omöjligt att svara på vad min favoritparfym är.

 22. Vad skulle du döpa dina barn till?

  Frågan förutsätter att jag vill ha barn och det vill jag inte. Men svaret är Adrian om jag fick en pojke och kanske Julia om jag fick en flicka. Min systerdotter heter June och det är det vackraste namnet jag vet. Så hade det inte varit taget hade jag nog valt det. Men som sagt, det blir inga barn för mig. Jag kommer alltså dö extra ensam. WIN.

 23. Har du utövat någon sport?

  Jag simmade och tränade friidrott som barn. Var extremt lovande i både bröstsim och 800 meter.

 24. Vem är din bästa YouTuber?

  Jag har ingen. Jag tror tyvärr inte att jag ens skulle kunna nämna fem YouTubers och det säger verkligen en del om hur jag förhåller mig till min samtid. Jag tänker ofta att jag ”borde” börja bekanta mig med hela YouTube-grejen, men så fort ordet ”borde” letar sig in i en mening vet man ju att det aldrig kommer hända. Det är som med tandtråd.

 25. Hur många pojkvänner/flickvänner har du haft?

  Inte ens fem. Inte ens fyra. Okej, det är egentligen bara två. Tre om man är frikostig med definitionen av pojkvän. En av dem var förresten en flickvän. Chockerande va?

 26. Bästa barndomsminnet?

  Det jag spontant kommer att tänka på är sommardagar hos mormor och morfar. Mormor betalade oss för att plocka maskrosor på gräsmattan medan morfar höll på och grejade med nåt på tomten, alltid iklädd världens minsta shorts (pga var strem soldyrkare). Han lade förresten ofta ut trädgårdsslangen i gräset och slog på vattnet så att slangen fylldes med vatten. Sen fick man vänta en stund innan man fick sig livets lyxigaste, varma dusch.

 27. Hur skulle du beskriva din klädstil?

  Obefintlig. Det är ingen stil, det är bara kläder. Jag har börjat laborera lite med ”den vida byxan” och det är väl ungefär så nära en stil jag kommer. Annars är det väldigt mycket ”ängslig innerstadspappa som försöker hänga med” över mig.

 28. Vad har du för telefon?

  En iPhone 7 som Frida har bitit sönder glaset på och som jag inte mår det minsta dåligt över att jag spenderar all vaken tid med.

 29. Har du någon dålig vana?

  Jag snyter mig aldrig så om jag är snorig går jag omkring och drar in snoret istället för att snyta ut det. Det är ju givetvis vidrigt, men jag kommer inte ändra på det.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-04-26 10:18