Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Fem ansiktsrengöringar som gör susen utan att löddra

jonasohman  |  Publicerad 2018-02-08 11:55  |  Lästid: 3 minuter

Det finns ett gäng myter inom området hudvård som är sjukt svåra att ”tvätta bort” *blink blink*. En av dem är att ansiktsrengöring måste löddra för att man ska bli ordentligt ren. Känner du igen dig i det? Trodde väl det. Tänker du också att blotta tanken på att kleta in en fet kräm eller mjölk i ansiktet i rengöringssyfte känns… snudd på motbjudande? Du är inte ensam! Men låt mig då åtminstone få påminna om att fett löser fett. Det är sen gammalt. Området ansiktsrengöring är inget undantag och en fet kräm eller mjölk kan vara minst lika bra på att lösa upp sebum (talget/fettet i huden) som något som löddrar. Och har man väl vant sig vid känslan att vara återfuktad (!!) redan efter att man har rengjort ansiktet, då vill man stanna där i balmernas och mjölkens förlovade land. I alla fall nu på vintern!

Testa du med, jag lovar att du kommer att gilla det! Här är fem produkter som är ashärliga att tvätta sig med… när man väl har kommit över tröskeln och inte längre bryr sig om att de inte löddrar. 🙂

 

Ultracalming Cleanser från Dermalogica. 359 kr.

Rengöringsmjölk från ständigt pålitliga Dermalogica. Passar även väldigt känslig hy. Obs behöver inte ens tvättas bort med vatten, utan kan vid behov bara torkas av.
Lait U från Biologique Recherche. 349 kr.

Den här rengöringsmjölken (snudd på kräm faktiskt) har jag använt den senaste månaden och jag kan verkligen gå i god för dess rengörande och återfuktande egenskaper. Endast 150 ml i flaskan, men a little goes a long way!
Face Refreshing Cleansing Lotion från ACO. 69 kr.

Ett bra budgetalternativ från ACO som likt de andra produkterna passar för såväl känslig hy, normal hy och blandhy. Fan, vad jag älskar Apoteket. Reglerat, kontrollerat, säkert. Och prisvärt!
Pro-Collagen Cleansing Balm från Elemis. 599 kr.

Faktiskt det första rengöringsbalm jag testade och snabbt kom att ÄLSKA. Btw balm är typ samma som ”fet, blank kräm”. Drygt, doftar ljuvligt och rengör supereffektivt utan att torka ut.
Orange Cleansing Sherbet från Aromatica. 336 kr.

Det här balmet från koreanska Aromatica provade jag för första gången så sent som igår kväll och blev helt blown away. Lent och skönt på huden, doftar apelsin och lämnar huden rengjord och återfuktad. Ny favorit!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-02-08 12:10