Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Fem snabba med Jamie Dornan

jonasohman  |  Publicerad 2018-10-18 14:58  |  Lästid: 3 minuter

Skådespelaren och modellen Jamie Dornan är ansiktet utåt för Hugo Boss senaste doftsläpp The Scent Private Accord, en uppdatering av ursprungsdoften som nu får bred lansering över hela världen. Private Accord är en mer sensuell version av originalet, framtagen för att vara sexigare och ännu mer förförisk, bland annat med hjälp av kakao- och kaffenoter.

Jag och en hord journalister från runtom i världen fick möjlighet att träffa Jamie på det smått sinnessjukt lyxiga hotellet Claridge’s i London. Jag passade på att fråga ut honom om hans grooming-rutiner och framförallt hans relation till dofter och parfym. Frågan om det blir en fjärde säsong av den lysande TV-serien The Fall förblir dock obesvarad.

Några spontana tankar om den nya doften?

Jag tycker att det är en rätt neutral parfym som inte känns avsedd för någon särskild årstid eller något särskilt tillfälle. Jag är en rätt okomplicerad person när det gäller sådana här saker så det är skönt med en parfym jag kan bära varje dag. Jag är dessutom rätt känslig för när parfymer är för starka och den här behöver man inte använda så mycket av. Det är trevligare när parfymen man har på sig lockar till sig folk istället för att den blir avskräckande på grund av att den är för stark.

Hur har din syn på parfym och stil ändrats med åren?

Det har den faktiskt inte. Som jag precis nämnde har jag alltid haft en ganska avslappnad hållning till allt som rör utseende och stil och gillar att inte ägna så mycket tid åt det. Jag gillar att göra mig i ordning snabbt och sen fokusera på annat, särskilt nu när jag har små barn.

Vad har du för relation till parfym i vardagen?

Jag bär faktiskt parfym varje dag, även om jag i övrigt inte är så förtjust i att ägna mycket tid åt mitt utseende. Jag avskyr att raka mig, jag gillar inte att hålla på med håret och jag glömmer alltid bort att använda fuktkräm i ansiktet. Att ta på mig parfym gör däremot att jag känner mig redo för dagen och det är ett enkelt sätt att ge självförtroendet en liten skjuts.

Vad är dina tidigaste doftminnen?

Det här är lite märkligt för rakning är som sagt inte min grej, men min pappa rakade sig varje dag i sitt liv och varenda gång jag faktiskt rakar mig och känner doften av rakskum tar det mig tillbaka till badrummet i mitt barndomshem, där jag brukade stå och titta på när pappa rakade sig. Sen växte jag ju upp alldeles intill havet på Nordirland så när jag känner doften av hav, oavsett var jag är i världen, tänker jag på Belfast och stränderna där.

Reklamfilmen för The Scent Private Accord har ett VR-tema. Hur ser du på den digitala utvecklingen och hur det påverkar människor?

Jag finns faktiskt inte på några sociala medier överhuvudtaget och jag är ärligt talat lite oroad över utvecklingen i världen på just den fronten. Jag förstår inte riktigt hur den virtuella verkligheten ska kunna ersätta faktiska möten och det som händer mellan människor när man ser och tar på varandra och kan känna varandras dofter.


Tjusig flaska med mysigt innehåll. Boss The Scent Private Accord är kryddig, varm och söt, men utan att bli kvalmig. Perfekt höst- och vinterdoft för dig som gillar Boss dofter och vill steppa upp sexighetsnivån lite! 50 ml EdT kostar ca 650 kr.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-10-18 15:55