Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Fem fuktmasker som gör skillnad på riktigt!

jonasohman  |  Publicerad 2017-11-05 20:24  |  Lästid: 3 minuter

Inte helt muntert ute nu, hörni. Dessutom gör höst och vinter inga direkta underverk för hyn heller. Men det ska ju vara såhär i drygt sex månader nu så det är väl lika bra att försöka hitta sätt att hantera det på istället. Så passa på att investera i en riktigt jävla bra fuktmask, för vet du? Mask, det är livet, det! Spelar ingen roll om du behöver hjälp i kampen mot torr luft och kyla, om Halloweenfesten har försatt din hud i tillståndet ”lädersula” eller om du bara vill treat yourself lite efter en lång, störig novemberdag. Mask är räddningen!

Hur gör man då? Om du vill hålla det superenkelt och väljer någon av maskerna i tub nedan; tvätta och torka ansiktet, lägg på ett generöst lager mask (mer än du skulle göra med en vanlig fuktkräm!) och låt verka enligt anvisning på förpackningen.  Sen sköljer du av med vatten, torkar igen och smackar på med din fuktkräm. DONE.

I grunden funkar sheet maskerna på samma sätt, förutom att du efter tvättandet och torkandet öppnar förpackningen och lägger arket på ansiktet. Själva masken sitter nämligen på arket. När du har slappat klart och masken har fått göra sitt är det bara att du tar bladet från fejset och arbetar in resterna av masken i ansiktet. Du behöver alltså inte tvätta bort masken med vatten, utan det är fritt fram att gå på med fuktkräm på en gång.

De här fem maskerna kan jag verkligen gå i god för, de är grymma. Och! Alla går att köpa på Skincity, vilket gör dem tillgängliga oavsett var du bor i landet.

Skin hydrating masque från Dermalogica. 429 kr. Inga krusiduller, inga konstigheter, bara en riktigt go fuktmask fullproppad av godsaker för hyn!

Skin recovery hydrating treatment mask från Paulas Choice. 269 kr. Storsäljare som är perfekt för dig med riktigt torr hy.

Instant hydrating mask från danska Beauté Pacifique. 389 kr. En klassiker som luktar lite mormor, men å andra sidan, vem älskar inte mormor??

Rich Moist Soothing Sheet Mask från Klairs. 239 kr. Ett riktigt pangalternativ för dig som hellre kör sheet mask än mask på tub eller burk!

Deep Hydration Mask från svenska Verso. 799 kr. Det dyraste tipset i lineupen, men har man råd är det värt det, för det här är dunderbra. Förpackningen innehåller dessutom fyra masker. Också värt att nämna att märket Verso vunnit i kategorin Årets Grooming i Cafés stora modepris 2017.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-08 11:22