Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Finnar på ryggen – så kan du bli kvitt dem

jonasohman  |  Publicerad 2017-11-26 21:36  |  Lästid: 3 minuter

Ni vet de där störiga människorna som har hud som len sammet, som traskar omkring i livet och ser ständigt airbrushade ut? That ain’t me. Jag har varit motarbetad av min egen hud så länge jag kan komma ihåg. Jag är prickig, narig, flammig, torr, röd, tål inte sol särskilt bra och jag får lätt små plitor och finnar. Hu-rra. I ansiktet har jag fått någorlunda koll på hur jag ska undvika utbrott, för det finns så många bra produkter till ansiktet för att hålla porerna öppna och hudtonen jämn. Däremot har det varit stremt svårt att hitta något som passar för kroppen.

Men hörni. Saker har skett.
Det finns produkter nu som är effektiva för att förebygga finnar, prickar och naror på kroppen också. Extra bra är det att de dessutom kommer i större förpackningar så att de räcker länge utan att man blir helt utblottad på kuppen. Men helt billigt är det inte, det ska gudarna veta.

Det franska märket Biologique recherche har t ex en produkt som heter Lotion P50 Corps, som ska hjälpa till att förebygga både keratosis pilaris (de där störiga, röda prickarna man/jag får på överarmarna) och finnar. Det är som ett lätt, vattnigt spray/toner som man sprayar på och smörjer in på utvalda områden, i mitt fall axlar/rygg pga finnar och överarmar pga naror och prickar. Inte det minsta fettigt, utan går in i kroppen på en sekund. Sen finns det också en body lotion från Paula’s Choice som heter Weightless Body Treatment, som jag tänker att man kan gå på med efter sprayen. Även den motverkar finnar och prickar pga innehåller BHA-syra, som är fettlöslig. Det är nämligen fett/talg som täpper till porerna, vilket i sin tur kan orsaka finnar.

Jag har användt Lotion P50 Corps i några få dagar och har redan märkt att jag inte blir lika fet i huden på ryggen när jag använder den. Lovande med andra ord! Nu väntar jag på att krämen från Paula’s Choice ska landa i brevlådan. Helvete, så len jag ska bli!!

Lotion P50 Corps från Biologique Recherche. 849 kr. Ja, jag vet. Asdyrt. Flaskan innehåller dock 250 ml så har du råd kommer den att räcka LÄNGE. Obs den heter lotion, vilket kan vara lite förvirrande, för är man torr behöver man addera en faktisk lotion/kräm på denna.

 


Weightless Body Treatment från Paula’s Choice. 349 kr. Ett betydligt lägre pris och kanske värd att börja med om man inte har råd med båda produkterna alternativt om man som jag har milda besvär. Det här är en faktisk kroppslotion.


Kolla den här idioten då. Försökte på riktigt få till en bjussig bild där de här prickarna och småfinnarna framgår, men de syns ju överhuvudtaget inte. Kolla blicken däremot, så ofattbart dum!! Haha.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-26 21:38