Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Första hjälpen vid finnar – Basiron

jonasohman  |  Publicerad 2017-11-08 21:37  |  Lästid: 2 minuter

På den här bilden kan man bevittna två utmaningar jag har i vardagen, nämligen titta rakt med båda ögonen samt slippa finnar. Det är det sistnämnda jag ska fokusera på nu, skelningen får vi ta en annan gång.

Den här veckan ska jag synas bland folk på en massa olika sätt. Det ska spelas in filmer på jobbet, jag ska på flott lunch på fredag och som kronan på verket är jag bjuden på bröllop på lördag. Och in på scenen kommer finnen och försöker lägga en våt filt över den festliga stämningen. Inte klädsamt dold i skäggstubb eller på annat ställe där den kanske inte gör så mycket väsen av sig. Nej nej, strategiskt placerad mitt i pannan satt det aset. Den uppmärksamme läsaren noterade kanske att jag skrev “satt” och inte “sitter” nu, för jag har så gott som utplånat den nu! Det hade inte varit fallet om det inte vore för den här gamla trotjänaren.

Basiron är en antibakteriell kräm som öppnar upp porerna och dödar bakterierna som orsakat finnen. Om man som jag bara behöver punktbehandla tillfälliga utbrott med den kommer den räcka i evigheter. När man dessutom betänker hur sinnessjukt effektiv den är kan jag knappt tänka mig en mer värd investering till badrumsskåpet.

Tvätta ansiktet, dutta på en klutt Basiron och låt den göra underverk under natten. Jag brukar undvika att lägga serum eller fuktkräm ovanpå för jag inbillar mig att det ska ta ner effekten. Men det är bara jag. På morgonen stryker jag på ett betydligt tunnare lager eftersom krämen tenderar att bli lite vit när den stelnar och det kanske inte är goals direkt. Och så håller jag på till dess att fienden är besegrad!

Jo, en sista grej! Var noga med att inte få Basiron på dina finaste lakan eller dyraste tröjor. Krämen kan nämligen bleka textilier.

Basiron AC Gel 5 % går att köpa på de flesta apotek och kostar från 109 kr.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-08 21:39