Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Fueguia – argentinsk nischparfym

jonasohman  |  Publicerad 2018-06-12 09:40  |  Lästid: 2 minuter

Om du börjar känna att du vill gå vidare från topp tio-dofterna på *infoga namn på valfri retailkedja* och vill grotta ner dig dig i nischparfymernas förlovade land har jag en massa godsaker att bjuda på. Men eftersom jag råkade gå förbi Fueguias butik i New York häromdagen tänkte jag att det kan vara ett bra hus att börja med. Fueguia är ett argentinskt parfymhus som grundades 2010 och… är sån här info intressant ens?? Hur som, de gör dofter inspirerade av landet Argentina och alla parfymer är baserade uteslutande på naturliga ingredienser och produceras i förhållandevis små upplagor. Och de är så jävla fina. Och rätt så dyra. Alla dofter kostar olika mycket beroende på ingredienserna, men räkna med att 30 ml går loss på runt tusenlappen.

Har svårt att plocka ut några favoriter (ni kommer förstå varför när ni scrollar igenom bilderna), men om jag skulle tvingas välja idag skulle jag antingen köpa Equation eller Ambar de los Andes.

 


Fueguias butik på 21 Crosby Street i Soho, New York. Inte en… nej, inte en jättestark bild. Men scrolla på, det blir bättre!

En av mina absoluta favoriter. En tung, rökig, träig doft med inslag av björk och läder. Den här till en go tjocktröja, hörni!

 


Här har vi le piece de resistance, Ambar de los Andes. Helvete, vilken parfym! Amber, oud, jasmine och sandelträ ger en varm, balanserad och alldeles extra lyxig doft. Sniffa på den här om du ges chansen, du kommer inte ångra dig!

 


Få dofter gör de till exempel inte!

 


Högsta betyg för presentationen av dofterna med. Givetvis uppställda baserat på doftfamilj. Ps kolla golvet!! <3

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar