Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Fyra franska favoriter från apoteksvärlden

jonasohman  |  Publicerad 2018-02-21 23:07  |  Lästid: 2 minuter

 

Det har hänt en jävla massa med de produkter för hudvård som säljs via apotek i Sverige och det är skitkul. För typ tio år sen kändes det som om alla hudvårdsprodukter på Apoteket var för ”allergiker som inte hade någon annanstans att vända sig”. Så är det ICKE längre. Herregud, man kan ju till och med köpa grejer med syror i på apoteken nuförtiden! Sen är det ju faktiskt väldigt fint att allt som säljs via apotek är kontrollerat och reglerat å det grövsta. Det gillar jag. Dessutom är det ju inte bara ACO som gäller på apoteken längre heller (ingen skugga ska dock falla över ACO!) utan numera finns det ett gäng spännande varumärken att botanisera bland. Här är mina fyra, franska favoriter och några produkter ur deras sortiment som jag gillar lite extra just nu!

 

Avéne

Avéne är ett riktigt go-to-märke för den som har känslig och ”intolerant” hud, som exempelvis är rodnande eller har synliga kärl. Avéne har också finfina produkter för riktiga torrisar och kan bland annat stoltsera med hudvårdsikonen Cold Cream. Om du känner dig lite vinterfnasig och känner att dina vanliga grejer inte riktigt biter just nu? Spring då iväg och köp dig en tub!

 

Nuxe

Nuxe har ett brett sortiment av riktiga pangprodukter för huden och då inte bara hudvård utan även smink. Jag har använt deras Creme Fraiche 48 hr moisturising creme som nattkräm till och från under hela vintern och den är helt jävla fantastisk. Doftar dessutom MUMS.

 

Vichy

Vichy går från klarhet till klarhet och har levererat ett gäng riktigt fina produkter senaste tiden. Jag har tidigare skrivit om deras fuktbooster Mineral 89 (som jag älskar!), men är också imponerad av deras masker som deodoranter. Prova t ex deras Masque Argile Purifiant Pores om ditt liv saknar en stabil, rengörande lermask.

 

La Roche Posay

Likt Avéne är La Roche Posay en riktigt pålitlig leverantör av produkter till hud som av olika anledningar är känslig eller i obalans. Om du tycker att Cold Cream från Avéne är för fet kan du med fördel prova Nutritic Intense Riche, som också räddar livet på hud DRABBAD av vinter.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-02-21 23:08