Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Glad koreansk hudvårdspåsk!

jonasohman  |  Publicerad 2019-04-17 22:40  |  Lästid: 2 minuter

Starka rubriker i dessa dagar. Knivskarpa. Och vänta bara tills ni ser bilden jag har tagit till det här inlägget, då kommer ni verkligen förstå att jag har brought my A game idag! Men snälla, försök se skogen bortom alla träd, för det jag ska berätta om är tre spännande och ack så påskkompatibla produkter från koreanska hudvårdsmärket TonyMoly. Obs obs de går alldeles utmärkt att använda även efter påsk så låt inte den här högtidens förgänglighet avskräcka er.

Egg Pore är en serie produkter som är framtagna för att behandla olika typer av porproblematik, såsom exempelvis stora och orena porer. Och vem fan har inte problem med sina porer från tid till annan? Det här försöker Egg Pore-produkterna råda bot på med hjälp av aktivt kol, lera och vinäger, men också extrakt från såväl äggula som äggskal.

Det finns tre produkter i serien och min klara favorit är Blackhead Steam Balm, ett värmande och exfolierande balm med aktivt kol, havssalt och äggextrakt som masseras in på torr hud. Det står på förpackningen att produkten ska vara självuppvärmande, men det märker jag ärligt talat inte mycket av. Om det är den effekten man är ute efter är Hungarian Thermal Water Heat Mask från Peter Thomas Roth ett mycket bättre val. Hur som. Efter 3-5 minuter har produkten verkat klart och då sköljer man bort den och huden känns rengjord och superfräsch. Dessutom doftar den fantastiskt!

Lermasken i den här serien (Tightening Cooling Pack) tyckte jag var aningen märklig och lermasker går det ju 13 på dussinet av, så den orkar jag inte orda så mycket mer om. Men om man vill ha en prisvärd primer som “trollar bort” porer och gör huden silkesmatt, då är Silky Smooth Balm i den här serien verkligen ett prisvärt alternativ om man exempelvis inte vill betala för Pores No More Pore Refiner från Dr Brandt som jag har skrivit om tidigare.

Egg Pore-serien från TonyMoly finns bland annat att köpa på Lyko och produkterna kostar knappt en tvåhundring så det är absolut prisvärda grejer, det här!

Glad påsk!

Produkterna i Egg Pore-serien från TonyMoly kommer i äggformade förpackningar så… jag lade dem i ett påskägg…

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-04-17 22:40