Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Grand Hotel – mitt spirit animal!

jonasohman  |  Publicerad 2019-04-19 21:13  |  Lästid: 3 minuter

Det är klart. Man kan bo på andra hotell. Man kan välja ett annat spa. Man kan till och med välja att inte bo på hotell överhuvudtaget och boka en nice Air BnB-lägenhet istället. Där kan man säkert ha ett kanonfint hemmaspa också. Men det blir inte som Grand. Inget annat hotell, inget annat spa kommer i närheten av Grand. I alla fall inte i Sverige.

Det händer något inuti mig varenda gång jag kliver in genom den där revolverande dörren på Grand, när jag lämnar de där dårarna med top hat och cape bakom mig (obs det kanske de inte ens har men det känns så!). Jag får en känsla av att jag lever någon annans liv, av att jag får något till låns för en liten stund. Och så är det ju, för man har ju inte råd att bo där varje natt direkt. Man och man. Jag har inte råd med det.

Men när man ska festa till det lite, när man har något att fira eller när man bara vill rå om sig lite extra, då kan jag verkligen inte rekommendera något annat mer helhjärtat än den här gamla juvelen. Och om jag nu får fortsätta komma med (ovärderliga) tips, se då till att få ett rum med utsikt över slottet. Man behöver inte vara rojalist för att uppskatta det, tro mig. Efter incheckning tycker jag dessutom att man ska överge alla planer på att lämna hotellet under det kommande dygnet och istället njuta av allt hotellet har att erbjuda. Äta middag på rummet i morgonrock är till exempel höjden och lyx och mys?

På tal om lyx och mys, överväg också att besöka deras spa och ta en behandling. Varför?

Det är litet (garanterat fritt från stora konferensgrupper), intimt och exklusivt och man blir typ pirrig bara dörrarna öppnas, automatiskt givetvis. Och sen blir det bara bättre! Behöver jag förtydliga att jag inte får betalt för det här? Jag får inte betalt för det här och skulle det vara så att det här fullständigt onyanserade inlägget skapar irritation, ja men låt mig då helt snabbt rekommendera två alternativ: Elisabethskolan för riktigt bra och prisvärda behandlingar och Hobo om man vill bo förhållandevis billigt och snyggt. Så. Åter till Grand. De har alldeles precis tagit in ett nytt hudvårdsmärke, Joanna Vargas Skincare, som är snudd på helt veganskt och innehåller 17 högkvalitativa och resultatorienterade produkter. Visst, du kan ta en massage också, men... varför? Så boka en tailor made ansiktsbehandling, tassa ned till spaavdelningen i din morgonrock (ja den har ett monogram) och dina tofflor och sen när du är klar, åk upp till rummet igen och beställ en burgare. Ja, fy fan.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-04-19 21:13