Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Grooming på kontoret

jonasohman  |  Publicerad 2019-01-07 08:00  |  Lästid: 4 minuter

Grooming på kontoret

Att arbeta på kontor är allt som oftast inte förenat med någon direkt livsfara, det ska gudarna veta. Däremot gör torr, konditionerad luft sitt med huden och skärmarna man sitter och glor på dagarna i ända påverkar oss också. Och det är inte alltid superkul att gå iväg på AW om man känner att man luktar lite pyton eller är superflottig i ansiktet. Jag har därför satt ihop ett litet överlevnadskit till kontorsråttor, som kan vara bra att ha i väskan eller i sin lilla hurts.

 

Läppbalsam

Ett måste för alla nordbor som inte vill gå omkring och se ut som en bergsbestigare. Finns i en uppsjö olika varianter, men Kuchibiru från svenska Hada (99 kr) gör verkligen tricket. Perfekt konsistens, ingen störande doft, otroligt återfuktande och mycket behändig storlek.

 

Ögondroppar

Få saker får en att se så trött ut som att vandra omkring i livet med rödsprängda ögon. Så vare sig du är lite sliten från gårdagens AW eller om många timmar framför datorn har gjort ögonen torra kan du lita på Cleareyes, som nu äntligen finns i Sverige. Versionen Bright & Moist (159 kr) är särskilt framtagen för torra, irriterade ögon.

Face mist

Konditionerad luft är lika med torr luft. Det kan därför vara en god idé att ha en flaska ansiktsspray på skrivbordet, framförallt nu under vinterhalvåret, så att ansiktet kan få lite första hjälpen om det börjar kännas stramt. All-in-one Mist från koreanska Hyggee (299 kr) återfuktar på djupet och ger skydd mot luftföroreningar.

UV-skydd

Det är inte bara solen som skickar ut skadlig strålning, det gör även det blå ljuset i alla skärmar vi arbetar framför dagarna i ända. Förutom att ställa om skärmar till gult ljus är det också bra att se till att huden har det skydd den behöver. Kanske inget för skrivbordslådan på jobbet, men investera gärna i en återfuktande kräm med bredspektrumskydd som du tar på innan jobbet, exempelvis Advanced Day Total Protect från Medik8 (759 kr).

Transparent puder

Det finns inget som råder bot på en flottig panna eller en glansig näsa som ett transparent puder. Och efter en lång arbetsdag är det många av oss som behöver mattas ned en aning, kanske framförallt om man ska iväg på roligheter efter jobbet. Och nej, man ser inte sminkad ut, inte det minsta. Bara fräsch. Bye Bye Pores från It Cosmetics är typ oslagbart (330 kr).

Parfym i fickformat

Att kunna göra en liten touch up av sin parfym under dagen utan att behöva kånka på hela flaskan är kraftigt underskattat, speciellt om man har planer efter jobbet och inte hinner hem först. Att be om prover på sin favoritparfym i närmaste varuhus är ett knep, ett annat är att börja prenumerera på dofter från Sniph (fr 99 kr per månad) och då få nya dofter hemskickade varje månad.

Handkräm

Välklädd, väldoftande och välkammad, men torra och fnasiga händer? En alldeles för vanlig syn och något vi behöver råda bot på omedelbart. Många tycker att handkräm är kladdigt och jobbigt, men ett tips då är att lägga en liten klick på ena handryggen och därefter jobba in krämen med den andra handens handrygg. Done! Den här krämen från Compagnie de Provence kommer i snygg tub och går in bra i huden (fr 79 kr).

Deodorant

Att ha en extra deo på jobbet är en billig livförsäkring om man har stressat runt och helt plötsligt börjar lukta lite för mycket kropp. Aesops roll on deodorant är måhända inte billigaste i klassen, men både doftar gott, förhindrar dålig lukt och ser tjusig ut, vilket gör att den tål att stå framme för allmän beskådan (339 kr).

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-01-10 15:53