Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Groominggurun tipsar om de bästa kärleksgåvorna!

jonasohman  |  Publicerad 2019-02-04 19:41  |  Lästid: 3 minuter

Mina älsklingar, en av kapitalismens allra värsta påhitt står och stampar i farstun och det jag pratar om är givetvis Alla hjärtans dag. Själv har jag aldrig riktigt förstått grejen med den här typen av kollektiv, planerad konsumtionsromantik, men jag förstår samtidigt att alla inte är som jag och det är väl ändå för väl. Att alla inte är som jag, menar jag. Och det är väl inget fel i att fira kärleken heller, det är typ det bästa jag vet! Så om du nu vill fira, gör det, men då ska du också göra det med lite class and style. Inga hemsnickrade presentkort a la ”en helkväll mys” eller ”bästa fotmassagen” och sånt trams, för ska det vara kapitalism, ja får det lov att vara kapitalism på riktigt.

Men gå inte och förköp er nu bara för att imponera. Det finns betydligt mer vettiga saker att lägga pengarna på än en Alla hjärtans dag-present så känn inte att ni behöver gå all in och ta ett blancolån för att charma er partner. En symbolisk gest räcker nämligen långt, men då gäller det också att man prickar rätt i sin symbolik, för annars kan det bli platt fall. Och hörni, det finaste man kan ge sin partner är uppmärksamhet och lyhördhet i vardagen. Failar ni på det spelar det ingen roll hur dyra presenter ni köper. Så är det bara.

Här följer ett gäng produkter som KAN vara klockrena köp, men stirra er nu för Guds skull inte blinda på just de här specifika produkterna utan tänk istället på dem som generell inspiration. Men oss emellan, tvivlar ni är det alltid bra att köra på en parfym. Svårt? Jepp. Men om man lyckas är det BINGO!

Parfym

Nej, ni behöver inte köpa den här ljuvliga 3500 kronorsparfymen från franska Floraïku för att hamna på plus hos er partner. Men det är klart, har ni råd kommer det garanterat underlätta! Ett tips vid parfymköp: utgå ifrån vad din partner har hemma och fråga kunnig parfymsäljare om vad som kan passa utifrån det!

Doftljus

Kanske är jag som är avvikande, men jag kan inte tänka mig något mer romantiskt än att få ett fint doftljus. Det och en flaska champagne och jag är ”a sure thing” så att säga! Det här från Diptyque heter Baies, kostar runt 700 spänn och doftar svartvinbärsblad och rosor.

Body lotion

”Body lotion? Svintråkigt!!” tänker ni? Men herregud, nej! En väldoftande body lotion är mys på precis lagom nivå, utan att vara så bokstavligt, ref ”massageolja”. Kiehls har massor av goda varianter som dessutom är superbra! Går loss på 225 kronor.

Krämer och masker

En härlig, återfuktande mask kan ingen motstå den här tiden på året. Och hej bara, här kommer ett tips! Ge bort en mask OCH ett doftljus så har ni precis sett till att din partner får de bästa av förutsättningar för lyxigt hemmaspa. Om jag vore ni skulle jag satsa på en mask eller kräm som kommer i glasburk. Varför? Det är lyxigt! Den här godingen från Codage kostar 479 kr.

Underkläder

Nej, jag vet. Underkläder är inte grooming/beauty och därför borde jag låta någon annan skriva om det. Men nu råkar det vara så att CDLP (lagom till Alla hjärtans dag) släpper kalsonger i en ny, dovt djupröd nyans som är fem plus! Önska dig av tjejen/killen eller ge bort till din pojkvän! 289 kr kostar de och jag försäkrar att de är värda varenda investerad krona!
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-03-18 15:41