Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Hår i vår!

jonasohman  |  Publicerad 2018-03-10 08:30  |  Lästid: 3 minuter

Hårstylisten Joanna Rask har stylat många stiliga män, bland andra Sverrir Gudnason, Alexander Skarsgård och Ben Gorham. Och mig! Här ger hon sin syn på vad hon tror att vi kommer få se mer (och vissa fall mindre) av under 2018.

 


Joanna Rask.

 

Vilken är den tydligaste hårtrenden för 2018?

Trenden med långt hår på killar håller i sig och då gärna lite mer androgyna frisyrer, från 90-talspage á la Leonardo DiCaprio till långt som kan få sväva fritt eller flätas. Tänk perfekt klippt, men operfekt stylat. Jag tror också att lugg på killar, både kort och aningen längre, kommer hålla i sig! Se till exempel på modeller som Carl Hjelm.


Carl Hjelm Sandqvist.

 

Snaggen syntes på många SS18 runways, hur får man till en perfekt snagg?

Bäst snagg får du när det är fade från nacke o uppåt huvudet med start från 0 mm, alltså riktigt välgjort, tight o mjuk start. Uppe på huvudet är det fint om det är så pass långt att en liten lugg kan få finnas i pannan, kort men naggande god. enkelt att styla med en endaste liten produkt! Om man väljer att köra riktigt snaggat är det fint om det åtminstone finns några millimeter runt om huvudet så man t ex kan bleka det. På det sättet får håret en textur och inte bara är ”snaggat”.


Blond snagg på overkligt snygga Zayn Malik.

 

Fresh fade har varit hett i ett par år nu, är den fortfarande fresh eller håller den trenden på att svalna?

En fresh fade kommer alltid att hålla i sig. Visst, hur het den är kommer att variera mellan varven, men på rätt person är det alltid tjusigt.

Kan du tipsa om några nya, bra hårprodukter?

Kolla in produkter från märket Ouai. Otroligt bra (och magiska dofter), både på korta och långa hår! De har en Wave Spray som ger alldeles lagom produktkänsla och lite textur. För lite längre, mjukare frisyrer är deras balsamspray himla mysig och för den som gillar lite mer glansigt hår är det deras Memory Mist som gäller. Magi på flaska! Kortklippta killar bör dock hålla sig till Wave Spray eller Finishing Balm. Har du väldigt mjuka, fina hårstrån bör du eventuellt titta på andra alternativ, för då är dessa produkter inte fullt lika tillåtande. Ouais produkter finns  bland annat att köpa hos Feelunique, som levererar till Sverige (reds anm.).

Vad ska killar hålla sig undan ifrån under 2018?

Det kanske låter hårt, men; aldrig mer en hög man bun! Låg tofs eller fläta får det vara, annars bör man ha håret utsläppt. Ett annat tips till killar som vill ha långt hår är att klippa igenom håret så att det inte ser för risigt ut runt öronen och i nacken. Det gör enorm skillnad!


Joanna säger nej. Jag håller med henne.
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-03-10 08:41