Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Hur man får bort finnar? Såhär!

jonasohman  |  Publicerad 2018-03-31 10:26  |  Lästid: 2 minuter

Jag har varit inne på det tidigare. Basiron. Det är verkligen Guds gåva till huden när man har fått oväntat och ovälkommet besök av en röd och ordentligt ömmande finne. Men det går faktiskt att dopa Basironkuren genom att addera lite hydrokortisonkräm i behandlingen av finnen. Jag vill vara extremt tydlig med att det här inte är förankrat med någon hudterapeut eller läkare, men det funkar otroligt bra och kostar inte många kronor alls. Både Basiron och hydrokortiosonkräm går att köpa på ditt närmaste apotek.

Hur du ska gå tillväga? Applicera lite Basiron på finnen. Låt torka in. Applicera därefter lite hydrokortisonkräm (jag använder kräm, inte salva) och låt torka in. Klart!

För mig fungerar det här tricket bäst när man känner/ser de första tecknen på att finnen är på väg alternativt när finnen har mognat helt och är nyklämd. Mitt i processen tycker jag att det har som minst effekt. Jo och du. Det här är endast avsett för behandling av någon enstaka finne. Har du mer utbredda besvär skulle jag inte rekommendera den här huskuren!

 


Sorry för vidrig närbild, men ville bara visa! Dagen innan den här bilden togs var finnen ifråga flera gånger större och fylld till bredden med äckel. Efter varsamt klämmande, ovan nämnd rutin och en god natts sömn var den i princip borta. Kunde/borde givetvis ha täckt den med concealer, men jag pallade bara inte den dagen. Dessutom hade jag ju inte kunnat visa den för er då, eller hur?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar