Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

I solen vid poolen

jonasohman  |  Publicerad 2019-01-11 09:26  |  Lästid: 2 minuter

Det har sannolikt undgått de allra flesta av er, men jag är på lite spontansemester i Bangkok. Ja, sån är jag, utmanar klimatet bara sådär utan att tänka efter. Nej, allvarligt talat. Jag och min man har precis sålt vår lägenhet och i den (tillfälligt) nyrika glädjeyran bokade vi en veckas resa till Bangkok bara för att komma bort och få lite sol. Är det så fel, att nalla lite av sin lägenhetsvinst och låtsas vara rik på riktigt i nio härliga dygn?

Det enda vi gör här nere är att sola, äta, läsa, dricka och sova. Och tidigare idag när jag låg vid poolen tänkte jag att en liten snap shot från vad jag har med mig hit i hudvårdsväg kanske kan vara nåt? Inser nu att det sannolikt inte är nåt, men nu är jag ju halvvägs igenom det här så håll till godo!

I min fyndiga lilla nätpåse från Granit hade jag idag med mig detta:

Sunscreen Mousse SPF 30 från Evy. 219 kr. Den här rackaren är egentligen avsedd för barn som ska härja och bada hela dagarna långa, men eftersom jag svettas något så kopiöst är den även perfekt för mig. Noll fet och kladdig, man blir snarare lite gnisslig i huden av den vilket jag gillar. Dessutom luktar den… inget?

Sun Spray Intensive Moisture från ACO. 159 kr. Fråga. Varför måste solskydd vara återfuktande? Det kan man väl ändå ge huden efteråt, när man kommer in från solen? Hur som, det här är en rätt kladdig historia från ACO och funkar väl bra om man inte svettas så ymnigt. För mig är den tyvärr inte alls bra. Dessutom för låg SPF, främst min brune man som använder den.

Anthelios XL Face Ultra Light SPF 50+ från La Roche Posay. 159 kr. Inget tar sig igenom den här jäveln och det älskar jag. Det betyder visserligen att jag kommer hem lika blek som när jag åkte, men orka stressa till sig en bränna som hinner blekna innan jag har satt mig på flyget hem.

Bonus! Reader från Storytel. 999 kr. Det bästa som har hänt mig sedan Air Pods kom in i mitt liv. Vill aldrig hålla i en tung pappersbok igen. Dessutom får man tre månaders gratis abonnemang på Storytel när man köper en sån här och det är värt ett gäng hundringar bara det! Jag har hittills läst Magisterlekarna av Kristofer Folkhammar (++++), Bränn alla mina brev av Alex Schulman (+++) och Flickan av Tova Gerge (++++).

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar