Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Jonas testar Dermapen!

jonasohman  |  Publicerad 2018-11-29 14:01  |  Lästid: 2 minuter

Okej, jag ska börja med att reda ut lite begreppsförvirring. Micro needling är ett samlingsbegrepp för en behandlingsmetod och Dermapen är ett företag som erbjuder produkter och behandlingar inom det här området. Men vad är då micro needling? Enkelt förklarat handlar det om att man med hjälp av en apparat som innehåller 12 sterila nålar (tänk en variant av tatueringsmaskin utan färg) skapar kontrollerade skador i huden så att den börjar reparera själv och skapa nytt kollagen. Varför är det bra då? Jo, av tusen olika anledningar typ! Micro needling är bra för bland annat följande tillstånd;

  • Ärr (acnerelaterade eller andra)
  • Oren hud och acne
  • Förstorade porer
  • Rynkor/fina linjer
  • Pigmenteringar

Ja, ni hör ju! Ett smärre mirakel typ. Men det är klart, mirakel är inte billiga och en Dermapen-kur på tre behandlingar kan kosta runt 6 000 – 7 000 kr. Fast jag lovar, har du något av ovanstående problem kan det verkligen vara värt det, framförallt i kombination med en hudvårdsrutin anpassat efter de besvär du har.

Hur ont gör det då? Typ inte alls! Min närmaste förklaring till hur det känns är att det är som om någon kliar en med nåt vasst inuti huden, inte värre än så. Men det är klart, känns gör det!

Efteråt då, ser man ut som köttfärs eller? Nope, inte om den som behandlat dig har gjort rätt. Det finns ingen anledning att köra så hårt att man blöder i hela ansiktet. Däremot kan man vara lite röd i huden samma dag som behandlingen gjorts och eventuellt dagen efter. Det är det dock värt, för man blir så fin sen!


Mid process. Ni ser att det blöder lite där vid sidan av munnen? Där körde de på lite hårdare eftersom jag har en del gamla ärr från finnar där. 

 


Nålarna skapar upp till 1300 mikrokanaler i huden per sekund (!!) och serumet man arbetar ner i huden under behandlingen kan därför enklare komma ner i huden. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar