Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Jonas testar sheet masks

jonasohman  |  Publicerad 2018-02-17 17:37  |  Lästid: 2 minuter


Glamglows Bubble Sheet (läs mer nedan) får en att se ut som det där molnet i Super Mario??

 

De av er som lyssnade på mig i Under huden med Kakan Hermansson (om ni inte har lyssnat är det bara att klicka sig in hit) hörde mig säkert nämna att fenomenet sheet masks, dvs ansiktsmasker som kommer i form av serumindränkta ark som man lägger på ansiktet, inte riktigt är min kopp te. Överlag föredrar jag nämligen masker på tub eller i burk, främst för att jag tycker att det känns vettigare för plånboken, men också för att sheet masks sällan är stora nog för mitt ansikte. Men! Ingen regel utan undantag. Jag har provat ett par sheet masks nu senaste tiden som jag verkligen gillar och jag tänkte dela med mig av dem här.

Lifehack (gällande masker vars serum inte ska tvättas av): om det känns som om det finns kvar serum i arket när verkningstiden är över, vrid ur duken och klappa in resten av serumet i ansiktet. Serum är inget man låter gå till spillo!

 

Rengörande

Bubble Sheet från Glamglow. 85 kr. Djuprengörande mask som bubblar upp till ett krämigt skum som nästan liknar raklödder i konsistensen. Superskön på ansiktet, rengör effektivt och bubblorna känns lite kul, vilket ju inte skadar! 

 

Lugnande

Master Green Fit från LJH Leejiham. 49 kr. Lugnande mask med Tea Tree och E-vitamin, som är skön att använda om man t ex har syrat på och ansiktet känns lite ansträngt eller om huden är röd/irriterad av andra anledningar. 

 

Återfuktande


Rich Moist Soothing Sheet Mask från Klairs. 49 kr. Arkmask med generös mängd serum (bl.a. innehållande hyaluronsyra), som verkligen släcker törsten efter fukt i ett vinterfnasigt ansikte. 

 

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-02-17 17:40