Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Jonas testpatrull provar solskydd för ansiktet

jonasohman  |  Publicerad 2018-04-17 08:00  |  Lästid: 3 minuter

Jag var uppe i Sälen med ett gäng kompisar i helgen och då passade jag på att utnyttja dem i ett litet solskyddstest. Eller vadå, utnyttja är fel ord. De fick ju också ut nåt av det så vi säger ”nyttja” istället. Hade med mig fem olika UV-skydd (se bild nedan) och delade ut var sitt till dem. Såhär tyckte de (betygsskalan går upp till fem solar där fem är det bästa betyget):

Daniel om Daily UV Face Mousse från EVY SPF 30 (199 kr):

Inte kladdig eller fet och det är ju bra, den går snabbt in i huden. Men den känns inte jättedryg? Trodde att jag hade blivit röd när vi kom hem till huset på eftermiddagen, men det var nog bara av att jag stått på så sjukt hårt ute i backen!

Betyg: tre solar

Maja om Anthelios Pigmentaton Tinted Cream SPF 50 från La Roche Posay (225 kr): 

Färgen i den här krämen känns… nej, den känns inte så anpassad efter min hudtyp. Men jag brände mig ju inte i alla fall, det är ju alltid nåt! (färgen var ärligt talat inte anpassad efter någon människas hudtyp öht. Det såg ut som om Maja hade ätit spagetti bolognese på ett enormt slafsigt sätt och inte torkat sig runt munnen reds anm.)

Betyg: en sol

Jonas (jag) om Oclipse Daily Sheer SPF 50 från ZO Skinhealth (890 kr):

Den kostar närmare en miljon kronor, men gav bra skydd hela dagen utan en andra påstrykning. Gött att den är lite ljusbeige, känns som att det gör att den inte syns på huden. Står att den ska göra en matt och vara non-greasy, men det vete f-n. Allt som allt ändå bra!

Betyg: tre solar

Trine om Mineral Matt Antiaging Fluid SPF 50 från Mesoestetic (685 kr):

Mmm, åååh, den här underbar! Gud, vad skön den är, kolla den syns inte alls och den känns inte heller! Jag ger den här tio plus!!  *klipp till dagen efter och ett SMS från Trine (som åkte till Trysil på eftermiddagen under testdagen*: FAN JAG HAR BRÄNT MIG

Betyg: en sol

Karen om Anthelios Ultra Innovation Yeux Sensibles (225 kr): 

Den här är bra. Jag gillar den här. Lätt konsistens, funkar att lägga på smink och höll mig obränd hela dagen. Vet inte riktigt vad det här med ”för känsliga ögon” innebär, men den sved då ingenstans i alla fall! (Maja provade den här dagen efter och gillade den också reds anm.)

Betyg (Karen): fyra solar
Betyg (Maja): fem solar

 

F v: Daily UV Face Mousse från EVY SPF 30 (199 kr), Anthelios Pigmentaton Tinted Cream SPF 50 från La Roche Posay (225 kr), Oclipse Daily Sheer SPF 50 från ZO Skinhealth (890 kr), Mineral Matt Antiaging Fluid SPF 50 från Mesoestetic (685 kr), Anthelios Ultra Innovation Yeux Sensibles (pris okänt). 

 


En löjligt nöjd groomingexpert på after ski (med SPF från ZO Skin Health på ansiktet). 

 


Testpatrullen tillika mina bästisar! F v: Trine, Karen, Daniel, Maja!

 


Det kan vara så att nån av de där är jag, men det är oklart. Det som dock står klart är att jag behärskar svarta backar nu. Med den äran!

 


Vårvinter är fan ALLT.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar