Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Julklapparnas julklapp (om jag får välja)

jonasohman  |  Publicerad 2017-12-09 17:08  |  Lästid: 2 minuter

Här hittar man mig flera gånger i veckan. Naken och raklång på (det ordentligt uppvärmda) badrumsgolvet, med duschhuvudet strategiskt placerat på bröstet för en go ”badkänsla”. Huvudet vilar på en liten handduk och nån lyxig mask puttrar på i fejan. Jag vet, jag vet, det är ett oerhört avvikande beteende, men jag älskar spa och har inget badkar hemma så man tager vad man haver och nöden är uppfinningens moder osv. Det här är min högst personliga version av hemmaspa och jag älskar det! När jag vill göra det lite extra festligt dimmar jag belysningen lite, tänder ett fint doftljus (helst från Cire Trudon) och läser en bok. Ja herre min je, jag vet hur man njuter, jag.

Så om det är nåt jag önskar mig i julklapp i år är det ett besök på ett riktigt spa. Helst ett där man slipper ligga direkt på golvet. Det är ju en så djävulskt lyxig känsla att få checka in i det där tysta och väldoftande, byta om, ta på sig en mysig morgonrock, tassa runt i de där hopplösa spatofflorna och få en riktigt fin ansiktsbehandling (alltid mitt förstahandsval) och sen komma hem helt trött och mosig. Varning för platt sägning nu, men dessutom är det ju så ofattbart skönt att få åka iväg och göra sånt där helt själv och vara tyst och skärmfri i ett par timmar.

Så om du känner nån som känner mig, hinta om att det här står på min önskelista i år. Alternativt om du kämpar med att hitta något till pappa eller brorsan i år, kör på det här. För vem hatar spa? Ingen!! Mitt favoritspa är på Grand Hotel här i Stockholm, lagom stort och extra lyxigt. Ett bombsäkert val till den som bor i eller ibland har vägarna förbi huvudstaden.


Mask eau de day är Master Wannabe Green Fit Mask från koreanska pangmärket LJH Leejiham. Den här masken lugnar röd och blosande hud, vilket är right up my alley. Kostar 49 kr, vilket ju får anses vara ett klipp!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-12-09 17:11