Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Klimatsmart hudvård

jonasohman  |  Publicerad 2018-11-19 20:50  |  Lästid: 2 minuter

Det är inte få grejer man har ångest för nuförtiden. Är det inte polarisarna och de där stackars isbjörnarna man tänker på så går man och oroar sig för att somrarna är kokvarma eller på videoklipp där sköldpaddor fått sugrör i näsan. Så ja, det är åt helvete med allt och skönhetsindustrin är verkligen inte oskyldig på något sätt, med alla dessa plastförpackningar. Men man kan göra smarta val! Dels finns ju kedjor som Lush som säljer många av sina produkter helt utan förpackning (big up till dem för det!), men även produkter som kommer i förpackningar kan vara mer eller mindre snälla/smarta.

Två tips (det finns många!) på riktiga kanoninitiativ om man vill tänka lite mer klimatsmart kommer från Kiehls och Bulldogg. Kiehls har till exempel tagit fram en biologiskt nedbrytbar body wash som dessutom kommer i en flaska tillverkad av 100 % återvunnen plast. Bulldogg har tagit en annan väg mot hållbarhet och har precis lanserat plastförpackningar gjorda av sockerrör. Sjukt smart! Ni har väl förresten inte missat att de också har en bag in box med duschtvål?

Kul med företag som tar ansvar. Mer sånt!

Dryg nåt så inåt, doftar gott, innehåller 95 % naturliga ingredienser, är biologiskt nedbrytbar, kommer i flaska gjord av återvunnen plast och är mild nog att användas av alla i familjen (från 3 år och uppåt). BRAVO, KIELHS! Kostar 339 kr på feelunique.com.

 

 

Håll utkik efter den här symbolen på Bulldoggs produkter. Den betyder nämligen att förpackningen är tillverkad av plast gjord av sockerrör.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar