Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Knastertorr hud? Titta hit!

jonasohman  |  Publicerad 2019-01-22 12:24  |  Lästid: 2 minuter

Först ett par trösterika ord: det blir inte mycket värre än det är nu. Jag lovar. Nu och ett antal veckor framöver är det som allra kallast, vilket gör luften alldeles extra torr och jävlig. Och det är klart att det påverkar huden, till 100 procent i negativ riktning dessutom. Och inget blir bättre av att skillnaden mellan inomhus- och utomhustemperaturen är så stor heller, så nu måste vi verkligen plocka fram det tunga artilleriet, både till kropp och knopp.

Låt oss börja med kroppen! Här har jag nämligen två superkonkreta, vänliga (veganska samt Community Trade-märkta) och effektiva nyheter från ständigt pålitliga The Body Shop att rekommendera. The secret sauce? Sheasmör, i mängder! Dels har de en superfin, djupt återfuktande body lotion med mild och fin doft i den här nya serien som är min personliga favorit, men också ett rent sheasmör som kan användas för punktbehandling av extra torra områden. Spring och köp, för de här produkterna är kanonfina och gör verkligen jobbet för en helt okej peng!

Body Lotion med sheasmör, 185 kr.
Rent sheasmör, 185 kr.

Fejan då, vad gör man när det har krackelerat och känns flera storlekar för litet? Ja, dels slutar man tvätta sig med löddrande rengöringar och det kan ni läsa mer om här. Men om det har gått så långt att man flagnar och har torra fläckar, då behöver man även gå loss med riktigt återfuktande s k ”SOS-krämer”. Här finns ett par olika att välja bland, men mina favoriter är Rescue Cream från Björk & Berries och klassikern Cold Cream från Avène. De här godingarna räddar vilken torris som helst!

Rescue Cream från Björk & Berries (390 kr).
Cold Cream från Avène (99 kr).
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-01-22 12:24