Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Läs det här om du är nybörjare på serum och masker

jonasohman  |  Publicerad 2018-02-04 21:49  |  Lästid: 2 minuter

Det trillar in en del frågor till mig (tack för det förresten, jag blir svinglad!) och många handlar om masker och serum. Det är superkul för det råkar vara det bästa jag vet och det gläder mig att fler och fler börjar utöka sin hudvårdsrutin med det. Om använda på rätt sätt kan de nämligen vara det som gör att man får effekt med stort e av sina produkter. Det många dock verkar ha fått lite om bakfoten är att mask och serum skulle vara en sorts produkt med en sorts effekt. Och det stämmer inte riktigt. Inte alls om man nu ska vara sån.

Enkelt förklarat är masker och serum att jämföra med typ skor och byxor i det att de bara är samlingsnamn för en mängd olika varianter av produkter. Så precis som fenomenet ”byxa” innefattar såväl jeans, trekvartsbyxor (huvva) och kostymbrallor innefattar även begreppen mask och serum en jäkla massa produkter med vitt skilda funktioner. Ta masker som exempel. Det finns rengörande och talgreglerande masker, det finns peelande masker med syror och enzymer i, masker som ger lyster och såna som ger massor av fukt. Och detsamma gäller serum! Så innan du börjar shoppa loss bör du fundera på vad det är du vill att masken/serumet ska göra för dig och därefter bestämma dig för produkt. Om du känner dig förvirrad får du gärna mejla mig för tips och vägledning, men om du inte pallar det är det bara att hålla utkik här för jag kommer att skriva om både masker och serum med jämna mellanrum.

Okej. Nu ska jag gå och göra mig i ordning för sängen. Ja, klockan är bara 21:45, men jag har haft världens supersöndag idag och är astrött. Dagen inleddes med långpromenad med hundarna, sen gick vi iväg på lägenhetsvisning med min bästis och hennes fru. En kort fika och en dusch senare åkte jag iväg och spelade in podd med världens bästa Kakan och därefter var det dags för söndagsmiddag hos min syster. Ja, okej det kanske inte var så farligt, men jag är trött ändå.

Ps. Vageln är kvar. Jättekvar.

 


Sjukt pepp på att testa de här. Återkommer med recensioner!

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-02-04 21:52