Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Lermask – sommarens måste för (mot?) fet hy!

jonasohman  |  Publicerad 2018-07-24 10:02  |  Lästid: 2 minuter

Jag vet, det är ett jävla tjat om att jag är flottig. Men det är en så vidrig känsla att gå omkring och svettas hela dagarna och känna sig smörig i ansiktet. Blir ju inte direkt bättre av att man måste ha solskydd på sig dessutom. Så varje eftermiddag innan jag duschar drar jag på mig en lermask, bara för att suga ur allt det där äckliga och sen lägga på en lätt fuktkräm.

För några veckor sedan fick jag hemskickat en produkt som passar PER-FEKT för just det här ändamålet. Den heter Grow Matcha Clay Pack och kommer från koreanska Leegeeham. Det är en lermask som innehåller antioxidanter från grönt te (matcha) och det är ju bra för att det skyddar mot fria radikaler bla bla bla. Det jag dock tycker är viktigast med den här masken är att den är ordentligt rengörande och att den inte kostar fyrtio tusen miljarder, utan bara 249 spänn! Så vill du ha en bra lermask från ett pålitligt och bra koreanskt märke kan det här vara något för dig. Jo och du. Om du känner dig lite för stram efter lermasken, dra på en fuktmask, gärna i geléform. Den på bilden nedan är från finska Lumene och är suverän såhär på sommaren. Finns andra snarlika också, t ex Quenching Mineral Mask från Vichy.

Ta det lugnt i solen! Jag chansade utan spf igår och det skulle jag inte ha gjort. Ser för jävlig ut nu.

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar