Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Life hack på resan

jonasohman  |  Publicerad 2018-01-17 21:50  |  Lästid: 2 minuter

Jag är ett geni. Ja eller, det är väl i grund och botten någon eller några andra som är de faktiska genierna i det här fallet, men ni kommer förstå att det är på plats att ge mig lite cred för det här i alla fall. Det gäller resor. Och det gäller hudvård. För det finns väl få saker som är så irriterande som att behöva förhålla sig till regeln ”behållare om max 100 ml får medtas i kabinbaggage”? Det funkar ju för krämer och så, för de innehåller ju sällan mer än 50 ml. Rengöring däremot, det kan det bli ett jävla gissel med, för rengöring kommer alltid i stora flaskor och man kommer aldrig (jag upprepar: aldrig!!) ihåg att hälla över den i såna där små fiffiga reseflaskor. Är ni redo för life hacket nu då?

”Pulver hjälpte mig verkligen, skriv det här i tidningen” (ja jag älskar Håkan)

PULVER. Om du tar med dig en rengöring som inte är en vätska behöver du inte ens tänka på att lägga den i necessären, vilket gör att den får vara hur stor som helst och du får plats med fler vätskor! Varsågoda för helt genialiskt tips och som om inte det vore nog kommer här tre tips på produkter i denna snillekategori!

 

Green Tea and Enzyme Power Wash från By Wishtrend. 259 kr.


En fining från Korea som är jam packed med antioxidanter från grönt te, men som också innehåller bikarbonat som är effektivt mot orenheter i hyn. Mild och fin och luktar verkligen grönt te – gott!

 

Transforming Powder från Murad. 288 kr.


Ett lite rivigare och mer exfolierande pulver salicylsyra, vilket gör det här till ett bra val för mer besvärlig hud. 

 

Daily Microfoliant från Dermalogica. 179 kr (13 g) alt. 485 kr (75 g).


Okej okej, det här är inte en rengöring per se, utan snarare en mild exfoliering. En svinbra sådan. Men vet ni vad? Man kan väl få unna sig lite enkelhet ibland och det här risbaserade enzympulvret får en verkligen att känna sig ren.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar