Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Min hudanalys – ingen trevlig syn direkt

jonasohman  |  Publicerad 2017-12-04 21:58  |  Lästid: 2 minuter

Tidigare ikväll var jag på besök hos Dr K Clinics och träffade Dr Hadde Kader. Dr Hadde Kader tog de tre fulaste bilderna som någonsin har tagits på mig. Dr Hadde Kader var också sjukt trevlig och gav mig komplimanger för mitt Bernadotteska hakparti (”10/10 för hakan” sade han). Då blev jag givetvis sjukt mallig. Den malligheten rann dock av mig rätt så jävla fort när han visade bilderna han tagit på mig med sin specialkamera. Jag ska inte tråka ut er med alla bilder, men den värsta kan jag ändå bjuda på. Bilden visar om man är känslig i huden och ju rödare det blir, ja desto känsligare är man. Med det sagt, varsågoda (forts.):

Hej och hå. Det visar sig alltså att jag har rosacea i området på och runt min näsa, ut över kinderna och runt munnen. Jag frågade såklart hur jag ska behandla huden i de här delarna av ansiktet och berättade att jag har köttat loss med ganska starka syror de senaste… tio åren. Dr Hadde Kader (med lätt uppspärrade ögon): ”sluta upp med det genast!”. Hans rekommendation är istället att jag ska börja behandla de här områdena som om jag har rosacea, dvs lugnt och försiktigt. Så nu blir det att tänka om och tänka nytt här.

Kommer ni ihåg vad jag skrev om det här med ansiktsbehandlingar så sent som igår? Det är värt det, för man får reda på så mycket man inte visste sen tidigare. Nu kanske inte alla hudterapeuter har den här typen av utrustning, men de kommer ändå kunna ge er bra koll på hur ni ska hantera era ansikten.

Ta en titt på den där bilden igen innan ni surfar vidare. Ja, jävlar.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-12-04 22:00