Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Mina (och snart dina) bästa peelingmasker

jonasohman  |  Publicerad 2017-11-18 09:00  |  Lästid: 2 minuter

När man säger peeling är det många som tänker på krämer med små korn i. Det kallas också för mekanisk peeling och har funnits… ja, men aslänge. Och det funkar! Kornen tar bort gamla hudceller och det är ju precis vad peeling ska göra. Det är dock inte alltid helt skonsamt för huden, för de där kornen kan vara ganska vassa och kantiga och kan orsaka små skador i huden, framförallt i ansiktet. Det finns mer moderna, sofistikerade alternativ som gör jobbet utan att du behöver gnugga runt överhuvudtaget. Man kan nämligen åstadkomma samma resultat med hjälp av syror och enzymer, som också peelar huden väldigt effektivt! Vi tar kemilektionen en annan gång och går rakt på sak, för jag vill verkligen presentera de här guldkornen för er.

Det här är mina tre bästa peelingmasker och jag lovar, om ni testar dem kommer någon av dem bli er favorit också! Två av dem innehåller faktiskt korn, dvs mekanisk peeling, men de är safe att använda. Jag lovar.

OBS OBS OBS. För er som har superkänslig hy och är ovana vid den här typen av masker kan det vara klokt att börja med något lite mildare. Själv har jag äkta noshörningshud och har än så länge inte testat något som är för starkt. *längtar*

Pumpkin Enzyme Mask från Peter Thomas Roth. 679 kr. Doftar lite julbak, men låt dig icke förledas av den snälla doften. Den här masken är ett riktigt rivjärn för den peelar med hjälp av små korn, men också med AHA-syra och enzym utvunnet från pumpa. Den här godingen har gjort gästspel i mitt badrumsskåp med jämna mellanrum de senaste åren. Den är kort och gott svinbra.

 

 

Mask15 från Dermaceutic. 689 kr. Likt den första masken är även den här masken vida omtalad i hudnördskretsar. Glykolsyra är ingrediens nummer två (!!) i innehållsförteckningen och tro mig, det känns. Den här masken är inte för den känslige, det är förmodligen det starkaste preparat för hemmabruk jag har testat. Underbart.

 


Triple Microdermabrasion Face Polish från Exuviance. 499 kr. Lite samma upplägg som masken från Peter Thomas Roth, med trippeleffekt via mekanisk peeling, glykolsyra och enzym från papaya. Var ett tag sedan jag testade den här, men minns mycket väl att det härliga stickandet fick mig att le av välbehag.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar