Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Nya supertrenden: skin & tonic!

jonasohman  |  Publicerad 2019-03-14 09:00  |  Lästid: 3 minuter

Först, förlåt för click baiting, det här är ingen ny supertrend. Men ibland måste man luras lite för att få folk att förstå och det här är verkligen något jag vill att ni ska ta till er, för det är SUPER. Och ni kommer alldeles snart förstå hur ofattbart fyndig rubriken är, är sååå nöjd med den!

Skin & tonic är nämligen en referens till produktfamiljen ansiktsvatten, som också kallas för toner eller tonic. Okej, jag inser nu att rubriksättningen kanske inte var fullt så stark som jag trodde. Men den hade väl ändå nåt?? Anywho, ansiktsvatten har i varje fall nåt och precis som ansiktsrengöringar, serum och fuktkrämer finns det en uppsjö olika varianter, utformade för att prickskjuta på diverse hudtillstånd. Så om du vill levla upp från din nuvarande rutin med rengöring, serum och fukt ska du verk-ligen fortsätta läsa!

Så, var i rutinen hör ansiktsvattnet hemma? Jo, direkt efter rengöring, så rengör ansiktet som vanligt, plaska på ditt val av ansiktsvatten (skölj ej!) och dundra sen på med serum och fuktkräm. Och här kommer tipsens mamma när det gäller ansiktsvatten: använd aldrig bomullsrondell vid applicering! På många flaskor kommer det stå att man ska droppa/hälla produkt på en bomullsrondell och därefter applicera i fejan, men det är DET DUMMASTE för då går man miste om en massa produkt som bara sugs upp i bomullen. Så droppa ditt ansiktsvatten i handflatan istället och klappa in i ansiktet, mycket bättre!

Här kommer ett gäng produkter jag skulle kunna sätta “I endorse”-stämpel på om de tillät mig:

För stora porer

Pore Minimising Tonic från Medik8 (545 kr) är ett perfekt val för dig som både vill ha hjälp med att bli kvitt döda hudceller och få mindre porer.

För fuktfattig hud

Grow Hyal B5 Toner (289 kr) är ett lugnande och djupt återfuktande ansiktsvatten från koreanska Leegeehaam i underbar konsistens. Det är dessutom otroligt drygt, så ett riktigt kanonfynd för fuktfattig hud.

För att motverka fina linjer

Retinol Tonic från Pixi (299 kr) är ett ansiktsvatten med retinol (A-vitamin), en substans som är dokumenterat effektiv för att behandla och motverka fina linjer och rynkor.

För fet och oren hud


Lotion P50 från franska Biologique Recherche är en modern klassiker i “hudvärlden”. Exfolierande, talgreglerande och antibakteriell produkt som är perfekt för fet hud med orenheter. Verkar vara svår att få tag i just nu, men den intresserade kan kontakta Revivekliniken i Stockholm för mer info.

För röd, irriterad hud

Soothing Toning Lotion från Exuviance (299 kr) är ett ansiktsvatten med lugnande och återfuktande verkan som innehåller kamomill, gurka och aloe vera.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-03-15 11:01