Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Önskar du dig parfym i julklapp? Här är din önskelista!

jonasohman  |  Publicerad 2017-11-23 12:40  |  Lästid: 3 minuter

Jag önskar mig parfym i julklapp nästan varje år. Men mina parfymönskningar kommer sällan utan tydliga anvisningar. Att lämna det helt upp till tomten kan bli ödesdigert, för doft är som bekant en väldigt personlig upplevelse. Så varför ska ni lita på mig då? Jo, för när det kommer till dofter har jag oklanderlig smak och dessutom har jag ägt/burit alla de här parfymerna och har fått drösvis av komplimanger för samtliga. Visst, många av dem kostar en slant, men de är å andra sidan lätt värda att banta ner den övriga önskelistan för att få lägga vantarna på! Är man dessutom typen som använder parfym ganska sparsmakat kommer den ju dessutom att räcka en god stund.

 

Aventus från Creed. 2069 kr (100 ml).


Okej, jag börjar med något svindyrt. Aventus doftar som den supervanligaste, men superläckraste och mest superoptimistiska herrparfym man kan tänka sig. Innehåller bland annat ananas, björk och mossa, vilket kanske låter weird men är helt ljuvligt! En sann publikfriare för alla oss bekräftelsetorskar!

 

Oud Wood från Tom Ford. 1045 kr (30 ml).


Varm, rund, träig, balanserad, kryddig och… ja, porrig. En annorlunda ”trädoft” som både är dyr och doftar dyrt. Ingen ”urtypisk herrparfym”, men en riktig vinnare för den som vill bli avklädd. Snabbt.

 

Extreme från Paul Smith. 259 kr (100 ml)


Extreme luktar ungt och ”i farten” utan att vara det minsta fjortis eller tramsig. Den har en svårförklarad udd som jag älskar, lite torr men varm på något sätt. Innehåller bland annat bergamott, trä, kardemumma och göddig tonkaböna. Galet bra pris med!

 

Allure Homme Sport från Chanel. 577 kr (50 ml).


Ingen direkt djuplodande analys, men den känns ”nyduschad och fräsch” på ett elegant sätt. Det perfekta valet om man vill ha en allround-parfym utan att lukta tråkigt. Såhär doftar folk med bra biceps. Eller folk som önskar att de hade det.

 

Fantome de Maules från Stora Skuggan. 1200 kr (30 ml).

Önskelistans indiedoft. Doftar modernt, medvetet, smalt och otroligt bra. Och den är svensk! Man får känslor av natur och skog, men inte bara stubbe och granskott, utan också skogsblommor och annat mys. Svinbra.

 

Grey vetiver från Tom Ford. 580 kr (50 ml).


Sobert, elegant, kyligt och stramt. Vetiver är en sorts gräs och en superlyxig ingrediens som återfinns i många parfymer. Torr, grön och ”rotig” doft med lite citrus på toppen som är värd att dö för.

 

Acqua di Parma Colonia Assoluta från Acqua di Parma. 629 kr (50 ml).


Citrus? På vintern? Lugn i bussen, det går alldeles utmärkt. Den här specifika citrusdoften har dessutom både kåda, mossa och mysk i botten så det är inte alls fråga om någon vass och frisk historia. Stabil, välkomponerad och perfekt för den som vill ha nåt som ”alltid passar”.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-23 12:41