Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Rakar man ”dicken” innan operation?

jonasohman  |  Publicerad 2018-07-02 22:56  |  Lästid: 2 minuter

Jag ska operera ryggen på onsdag. Inget dramatiskt, en rutinoperation som bara tar dryga timmen eller så. Men det är ändå narkos och så, vilket ju gör det till legit OPERATION. Kruxet: ingreppet utförs i en del av ländryggen som innehåller nerver som också påverkar urinblåsan. Det råkar jag veta eftersom jag hade allvarliga problem att tömma blåsan efter förra gången jag opererades. Okej det här är alldeles för transparent, men… men det kommer bli värre. Vet ni vad som händer när man inte kan tömma blåsan på egen hand? Nån (eller inte sällan några) tömmer den åt en. Och det är fruktansvärt. En förhållandevis grov plastslang förs in i urinröret och upp, upp, upp hela vägen in i urinblåsan. Har man, som jag, riktigt otur kan detta behöva göras ett gäng gånger per dag i dryga dygnet eller två. Bless.

Okej, jag ska komma till poängen. Mitt i allt detta vill jag vara en fräsch patient. Inte för att imponera på någon eller på något sätt verka ”tilltalande”. Jag vill bara inte att det ska vara otäckt att ta hand om mig. Och jag vill inte skämmas mer än jag redan kommer att göra. Och jag vet, det är proffs som ska ta hand om mig och de lär ju inte bry sig. Eller gör de det? De är ju också människor, de har fikaraster, de kanske pratar om… grejer.

Så. Bör jag trimma och ansa innan en sån här grej? Känns sjukt weird på ett sätt, för jag vill ju inte framstå som om jag ägnat det här cirka en enda tanke. Det optimala hade ju varit om jag var tio dagar in typ. Klädsamt obrydd, ni vet. Men nu är det dagen innan och det är verkligen hög tid för en touch up, men det kanske är för sent? Jag har klippt naglarna på fingrar och tår i alla fall, det kanske får räcka? Eller? Hjälp mig!


Förstår ni hur få problem jag har i livet när detta är något jag ägnar timmar åt att fundera på?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar