Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Så ofta behöver du tvätta håret (och kroppen)

jonasohman  |  Publicerad 2019-05-15 21:00  |  Lästid: 3 minuter

Jag var på doftkonsultation på NK tidigare idag. Det var en helt magisk upplevelse och Ellen, som jag för övrigt intervjuade om just dofter för ett litet tag sedan, presenterade mig för ett helt gäng dofter som jag aldrig stött på tidigare. Oerhört glatt! Hon nämnde också i början av vårt möte att hon är väldigt doftkänslig och att det var bland annat det som gjorde att hon efter många år i finansbranschen gjorde en 180 och började förkovra sig inom området parfym istället. Och jag tog verkligen fasta på det där med doftkänsligheten, för jag känner att jag hör hemma i den kategorin jag med. På gott och ont.

Men grejen är att det här inte är ett inlägg om parfym. Det här handlar om en annan sorts doft som jag vill uppmärksamma er på och… ja, jag antar att pekpinnen är framme nu igen. Vi pratar alltså om kroppsdoften. Eller lukten om vi ska vara helt ärliga, för det är sällan och aldrig jag upplever den som något väldoftande, även om det snackas om att människors doft bidrar till attraktion och feromoner och yada yada yada. Det stämmer säkert till viss del, men faktum kvarstår och det är att en otvättad kropp luktar och det är det jag vill att ni verkligen ska ta till er.

För hörni, såhär ligger det till. Man måste tvätta sig regelbundet. Goes without saying, tänker ni? Mja, jag är inte så säker på att alla har förstått det. För när jag säger regelbundet, då menar jag verkligen varje dag. För en kropp (mäns kroppar i synnerhet!) som inte duschar dagligen får en distinkt doft av hudfett, som för oss doftkänsliga luktar härsket och unket. Ja och nu sitter säkert en hel drös av er och fnyser och tänker ”inte alla män!!!” och det stämmer såklart, men tro mig… många män. Och jag skulle väl för jösse namn inte hålla på och klaga över det här om det inte låg någon sanning i det?

Jag inser också att det finns invändningar, torr hud och torrt hår och gud vet allt. Och det är en befogad invändning, för det finns få saker som är värre än att vara torr och fnasig. Ja, det skulle vara flottig och smörig då, men hursomhelst. Känner du att inte kan tvätta håret dagligen, då får du investera i ett torrschampo och åtminstone gå loss med det. Och blir kroppen torr, ja men för jösse namn, smörj in dig! Det borde du göra oavsett, om inte annat för din eventuella partners skull.

Orkar ni med en sista pekpinne? Ja, har ni stått ut såhär pass länge så...! Den sista grejen gäller kläder. De kan man inte heller använda hur länge som helst utan att tvätta eller vädra ordentligt, även om de inte har några uppenbara fläckar, för lukten av kropp letar sig snabbt ut i dem också. Huvva, Åtgärd om tvätt inte är ett alternativ – tvättsprayer! Kolla tex in Laundry Societys grejer, de är kanon!

Nu ska jag gå och duscha! Och det är inte ens ljug! Men innan jag lämnar er, här kommer några bra produkter!

Ett effektivt torrschampo – Fresh.Hair från Kevin Murphy (269 kr)

Bildresultat för torrschampo kevin murphy

Ett supermilt schampo – Dercos Ultra Soothing Shampoo från Vichy (99 kr)

Bildresultat för vichy dercos ultra soothing shampoo

En lyxig body lotion – Suede Orris från Molton Brown (340 kr)

Bildresultat för suede orris molton brown

Ett kanonfint tvättspray – Basic No. 504 från Laundry Society (159 kr)

Bildresultat för laundry society
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-05-16 10:49