Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Såhär fixar du den perfekta frisyren

jonasohman  |  Publicerad 2017-11-16 21:03  |  Lästid: 2 minuter

För ett par dagar sen kastade jag ut en fråga på Instagram som löd ”Vilken svensk mans groomingrutin är ni nyfikna på?” och ett av svaren gjorde mig nyfiken. Och nej, svaret ”Leif ’Loket’ Olsson” var inte det som fick det att kittla till i mig. Däremot var det någon som skrev att han var nyfiken på modellen David Lundin och hans hår, eftersom det alltid ser perfekt ut och inte verkar vara fixat överhuvudtaget. Så jag hörde av mig till David och han var vänlig nog att ge oss svaren.

Såhär förklarar David hur han stylar sitt hår:

Jag gillar att vara effektiv med håret så det här tar mellan 10 – 20 minuter. Jag tvättar håret med schampo och balsam eller bara balsam. När det är tvättat och klart torkar jag håret med handduk och sprayar sedan med en volymspray (gärna utan en massa dåliga ingredienser i) så att det går ner till hårroten. Sen fönar jag håret med kam. Om du inte har en kam, luta dig framåt och föna först uppåt och sedan åt det håll du vill ha håret. Om du vill ha ännu mer volym, föna åt motsatt håll. När föningen är klar sprayar jag i lite mer volymspray och låter det torka så att frisyren får lite stadga. Om man känner sig nöjd efter föningen kan man istället ha i lite vax, men jag vill ha så lite produkter som möjligt i mitt hår. Done! (forts.)


David arbetar som modell och har bland annat jobbat med Dolce & Gabbana, Björn Borg och Adidas. Vissa av er kanske också känner igen honom från Top Model 2014.

Om du vill få till Davids look, men känner att du saknar konkreta rekommendationer på passande produkter? Lugn i bussen, det kommer här! Jag har ju inte jättemycket hår att föna själv så jag rådfrågade min vän, tillika celebrity stylist extraordinaire, Joanna Rask:

– För att bygga volym skulle jag rekommendera antingen Texture Spray eller Sea Salt Spray från Mr Smith. För att hålla frisyren på plats och få lite stadga föreslår jag ett mjukt vax som Cream, också det från Mr Smith. Annars är Volu Mist följt av Molding Paste från Davines två sjukt bra alternativ!

Nu är det ju så att inte alla har hår som Davids. Man kan också ha hår som mitt, dvs enklast beskrivet som… dun. Då föreslår Joanna att man (om man har kort hår) istället går på en produkt som ”limmar fast frisyren för alltid”, såsom produkten Stay från Ariella. Den verkar dock ca omöjlig att få tag på så jag kliver in och kontrar med Night Rider från Kevin Murphy. Och kom ihåg; dosera försiktigt!


Superbegåvade Joanna har stylat mången stjärna, bland annat Sverrir Gudnason, Ben Gorham, Shia Laboeuf och Alexander Skarsgård.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-01-04 14:51