Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Serum – vad är det och varför ska jag använda det?

jonasohman  |  Publicerad 2017-11-13 07:30  |  Lästid: 2 minuter

Jag var på (ett helt fantastiskt) bröllop i lördags. Och det känns fortfarande vill jag lova. Fick prata rätt mycket om hud- och hårvård under bröllopsfesten och flera gånger fick jag frågan vad serum är och varför man ska använda det? Det slog mig då att alla såklart inte vet det så nu blir det lite skola här. Det blir inte jobbigt, jag lovar.

Serum är en produkt som oftast kommer i form av vätska, gelé eller olja och som appliceras före fuktkräm. Och kom ihåg. Serum bara är ett samlingsbegrepp för en hel radda olika produkter, men som alla har väldigt stort fokus på resultat. Det finns serum som ger dig fukt, serum som ökar lystern i hyn, serum som jobbar anti-age, serum som motverkar rodnad i hyn, serum som exfolierar och håller porerna fina och… ja, men jag skulle typ inte bli förvånad om det finns serum som gör dig bättre på Excel.

Varför ska man använda serum då? Jo, för att molekylerna i ett serum är mindre än i en kräm och därför orkar jobba sig längre ner i huden, där de faktiskt kan uträtta smärre underverk. Så genom att addera ett serum till sin hudvårdsrutin får man mycket mer effekt helt enkelt.

Serum är typ det bästa jag vet. Det är inte svårt att använda, det tar på riktigt ingen tid att joxa med och om du hittar rätt produkt blir effekten påtaglig. Jag lovar! Jag har provat så sinnessjukt många olika serum under åren så ni får jättegärna mejla (jonas.s.ohman@gmail.com) och fråga om ni är osäkra på vad ni behöver. Ska sätta ihop en lista på bra serum för olika ändamål också, försöker hinna med det senare idag.

Slutligen en enkel instruktion.

  1. Tvätta och torka ansiktet.
  2. Applicera serum och låt det gå in ordentligt i huden, förslagsvis medan du borstar tänderna.
  3. På med fuktkräm. Klart.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar