Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Sluta trimma ditt könshår som en galning!

jonasohman  |  Publicerad 2018-01-20 16:28  |  Lästid: 3 minuter

En har ju spenderat en del tid i omklädningsrum under åren och det som aldrig upphör att förvåna mig är den kreativitet som uppvisas där, i form av hur män väljer att ansa sin könsbehåring. Det verkar inte finnas några gränser för hur pubishåret kan trimmas, formas och (inte helt sällan) helt avlägsnas, vilket ju såklart är helt i sin ordning eftersom vi lever i ett fritt land osv. Men en sak är säker och det är att vissa könsfrisyrer objektivt sett bör undvikas och därför har jag tagit hjälp av min vän tillika konstnär och tatuerare Anna Sundvall för att illustrera dessa.

”Hur ska man trimma då???” kanske ni tänker nu? Mitt svar blir ”med måttfullhet”. En rakad pung tycker jag personligen är estetiskt tilltalande (i den mån man nu kan säga det om pungar) och att man behåller övrig könsbehårings naturliga utbredning, men bara tar ner längden på det lite. Att ge penisroten en rakning kan också vara fördelaktigt, dels för att det ger ett fräscht intryck men också för att det ger sken av att herr pillefjong är aningen längre.

Men nog om det, här kommer de, könsfrisyrernas utelista!

Skattjakten

En treasure trail i all ära, den tycker jag att man ska behålla. Däremot bör man inte manipulera verkligheten på det här sättet, för det ser bara dumt ut. Tro mig, om nån är där nere och rotar kommer de att hitta fram utan guidning av denna autostrada av hår.

 

Manboy

”Helrakat, det måste ju alla gilla, det blir ju liksom fräscht och jävligt nice”. Sade ingen. Någonsin. Ingen (och då menar jag ingen!) könsmogen människa ser het ut helt slätrakad där nere. Dessutom blir det ännu värre några dagar senare när härligheten är på utväxt igen.

 

Julgranen

Den här varianten ger jag ändå A for effort, men totalbetyget blir fortfarande med råge underkänt. Manipuleringen av könshårets ursprungliga form blir för konstruerad och slutresultatet blir för ”tänkt”. Håll det enkelt, dvs inte såhär.

 

Skalle-Per

Alla kanske inte har förmågan att odla en full bush och det är verkligen helt fine. Men om du av naturen har behåring där nere som påminner om ett kalhygge kan det vara att föredra att inte ”spara ut”. Det ser åldrat och helt ärligt ganska ofräscht ut, så här är det läge att plocka fram trimmer och hyvel.

 

Tittut

Skalle-Pers diametrala motsats. Att ge sig själv tillåtelse att låta skiten växa lite då och då kan vara enormt befriande, men gudarna ska veta att det inte är särskilt trevligt för en eventuell sexpartner som ska ner dit och hälsa på. Ett tips här är att raka pungen och ta ner längden på det övriga till runt centimetern! 

 

Romantikern

Den här looken är främst tänkt att symbolisera alla kreationer som har tagit trimmandet så långt att det blir löjligt. Könshår ska inte vara kul eller spexigt! Enligt mig ska det inte vara något man fäster uppmärksamhet vid överhuvudtaget. Visst, lek runt och utforska dina möjligheter, men… helst inte.

Vilken stil på könshåret kör du?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-01-23 09:44