Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Så snor du Frank Oceans hudvårdsrutin

Frank Ocean.
jonasohman  |  Publicerad 2019-01-14 21:17  |  Lästid: 4 minuter

Jag lever i tron att i princip alla i världen är kära i Frank Ocean på ett eller annat sätt. Visst är det så? Antingen är man kär i hans musik, hans röst, hans utseende, hans hår, hans klädstil, hans hjärna eller som i fallet med mig – all of the above!

För några dagar sedan publicerades en rätt matig intervju med Frank i GQ och det som gjorde att det kittlade till lite extra i kroppen på mig var att han fick en fråga om sin skönhets-/hudvårdsrutin. Och föga förvånande verkar han ha stenkoll även på det området.

Vad har han att säga om det här då? Jo, att många snubbar är lite lata och struntar i/glömmer att tvätta ansiktet på kvällen och därmed går och lägger sig med all smuts man samlat på sig i ansiktet under dagen. Han berättare vidare att för honom är det viktigt att tvätta ansiktet med en mild tvätt på kvällen, lägga på en nattkräm för att kunna vakna upp dagen därpå och känna sig snygg. Ja hörru, Frank. You and me both! Det finns nämligen få saker som får en att känna sig fräschare på morgonen än att faktiskt ha tagit hand om huden kvällen innan. Och om ni vill göra som Frank gör, vilket jag förutsätter att ni vill, använder ni inte vilken skitkräm som helst på kvällen utan satsar på en som innehåller retinol. Varför? För att retinol (A-vitamin) är konstaterat effektiv mot såväl rynkor, solskador och akne.

Frank Ocean om nattkräm: ”I need the night cream because when I wake up I feel very beautiful, moisturized and ready to have people making eye contact with me, ready to look above my eyebrow, below the eyebrow. [laughs] That’s the life hack right there.”

Herregud så grann han är! Denna bild och fler minst lika fina samt intervjun i sin helhet går att ta del av här.

Vad ska man satsa på då, om man vill ha en rutin likt Franks? Om vi börjar i kategorin milda rengöringar finns det tusen och en att välja på, men den här tiden på året vill jag varmt rekommendera att man vågar testa en rengöring som inte löddrar. De här tre rengöringarna fungerar kanonfint under de torra, kalla vintermånaderna och jag kan gå i god för allihopa!

DermatoCLEAN Mild Cleansing Milk från Eucerin (fr  89 kr) 

En mild, effektiv och plånboksvänlig rengöringsmjölk som passar även en väldigt känslig hy.

 

Orange Cleansing Sherbet från Aromatica (420 kr)

Ett rengörande balm som doftar magiskt av apelsin och rengör huden effektivt utan att torka ut. En personlig favorit!

 

UltraCalming från Dermalogica (379 kr)

En slags hybrid mellan kräm och gelé som rengör även den allra mest känsliga huden utan att irritera den. 

Och då var det ju det här med retinol. Ska vi brassa på med tre tips där också? Herregud, vad bjussig jag är!! Nu tänker ni kanske att Frank ju rekommenderade att man skulle använda en nattkräm med retinol i, men personligen föredrar jag retinol i serumform följt av en härligt återfuktande nattkräm på det. I det här fallet tycker jag att ni ska lyssna på mig. Här kommer några riktigt goa retinolserum. Och ja, jag kan gå i god för alla de här också!

Super Facial Serum från Verso Skincare (999 kr)

Det här serumet innehåller Versos eget Retinol 8 som ska vara just åtta gånger mer effektivt än traditionell retinol och dessutom inte ger de biverkningar som vanlig retinol kan ge, d v s rodnad och torrhet. Ps vill du promt ha en nattkräm med retinol i? Då har Verso en sån med, den heter Verso Night Cream.

 

Activ Retinol Serum 0,5 från Dermaceutic (fr 511 kr)

Dermaceutic är ett av mina absoluta favoritmärken just nu och deras serum innehåller traditionell retinol i kombination med panthenol som återfuktar huden och antioxidanter som skyddar huden. Om jag gillar traditionell retinol just för att man ser effekten snabbt? Svar ja. (Finns även i en starkar version med 1 % koncentration retinol)

 

Glow Cycle Retin-Alt Power Serum från Ole Henriksen (fr 540 kr)

Detta serum innehåller bakuchiol, också kallat naturens eget retinol, som har samma välgörande effekter på huden som traditionellt retinol utan att irritera den. Finns även en superfin nattkräm i samma serie och dessa produkter passar även för retinol-rookies!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-01-15 10:31