Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Solen är här – ta skydd!

jonasohman  |  Publicerad 2018-05-09 08:45  |  Lästid: 3 minuter

Det spelar ingen roll om du bor i Gällivare eller Hässleholm, nu ska solskyddet på när det är fint ute! Ja, egentligen ska ju solskydd vara på året runt i ansiktet, men jag förstår att inte alla pallar med det. För den som tänker på det här med åldrande och rynkor bör det dock vara typ prio ett i hudvårdsrutinen, för solen står för en väldigt stor del av hur huden åldras. Värt att tänka på! Anywho, jag har samlat ihop ett gäng produkter här, vissa nya och några gamla godingar. Kroppsprodukterna är klockrena att kolla upp nu inför sommaren medan de för ansiktet funkar lika bra på stranden som på kontoret till hösten.

Sun Care Body Duet från Aesop. 570 kr.

Nytt och säkerligen efterlängtat släpp för alla Aesop-fans. Duon innehålle en lätt solskyddslotion med SPF 50 som doftar svingott av spearmint och en återfuktande after sun gel. De här kommer många gilla, det lovar jag!

 

Protective Facial Lotion SPF 30 från Aesop. 480 kr.

Också en nyhet i Aesops sortiment, ett återfuktande solskydd särskilt framtaget för ansiktet. Funkar lika bra på stranden som på kontoret eller i skidbacken, d v s året runt och överallt!

 

Ideal Soleil Solar Protective Water från Vichy. 209 kr.

Det här något så sjukt som ett solskyddsvatten och tro mig, det är exakt så det känns på kroppen också. Som vatten! Produkten går in helt sinnessjukt bra i huden med noll procents kladd eller kletighet. LJUVLIGT. Dessutom innehåller den hyaluronsyra, som binder fukt i huden upp till 1000 ggr sin egen vikt.

 

Brume Solaire Hydratante från Biotherm. 250 kr.

Lättapplicerat solskyddsmist för ansiktet med SPF 50. Perfekt för svettiga dagar på stranden och som vanligt när det gäller Biotherms solskydd är doften citrusfräsch och fin. Inte ett spår av ”tropisk kokosdrink” här inte!

 

Actively Correcting and Beautifying BB Cream från Kiehls. 300 kr.

Ett superbra val för den som dels vill vara sjukt seriös med sitt solskydd (SPF 50) och samtidigt få en utjämnad hudton och se flawless ut. En så kallad win win!

 

Hydra Tan Mist For Men från James Read. 289 kr.

Det givna valet för den väldigt solskygge/solkänslige eller för den som bara vill skaffa sig en perfekt solkysst look. Det här är ingen BRUN UTAN SOL utan är mer ett återfuktande spray som ger en hint av solbränna. En personlig favorit! OBS OBS innehåller inte SPF.

 

Day Maximal Sense från Akademikliniken. 419 kr (just nu 335 kr på Skincity).


På tal om personliga favoriter, här har vi en till! Akademiklinikens Day Maximal Sense är en superlätt och återfuktande lotion som ger svinbra solskydd och som i kombination med ett fuktserum (t ex serumet Pure Lift från samma märke) funkar utmärkt som fuktkräm för mig på sommaren!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar