Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman

Jonas Öhman skriver om grooming för Café. Följ honom för senaste nytt och tips om hudvård, hår, skägg och dofter.

Sommarens citrusdofter

jonasohman  |  Publicerad 2018-05-06 15:05  |  Lästid: 3 minuter

Orange Sanguine från Atelier Cologne. 570 kr (30 ml)

Försök att inte le när du känner den här doften. Den doftar lekfullt, som solmogna apelsiner och mandariner, och lyckas med konststycket att trots detta inte bli det minsta barnslig eller banal. Lysande!

 

Citron de Noir från Hermès. 820 kr (50 ml)

Den tar plats, är mörk, kantig och oväntat djup, nästan rökig. Parfymen får sin karakteristiska doft från torkad citron och passar bra till svala sommarkvällar på någon som inte vill ha en A4-doft.

 

Chinotto de Liguria från Acqua di Parma. 470 kr (30 ml)

Senaste släppet från Acqua di Parma är uppkallad efter en liten bitter citrusfrukt som bara finns på Sicilien. Chinotto di Liguria är en superelegant doft med fina inslag av citrus och djup från patchouli, mysk, rosmarin och kardemumma. Konventionellt utan att vara tråkigt!

 

Orange & Bergamot från Molton Brown. 480 kr (50 ml)

En nylansering av Molton Browns ikoniska doft som förutom apelsin också innehåller mandarin, bergamott och neroli, Lätt, solig, frisk och alldeles perfekt för de där riktigt varma sommardagarna. Bästa kompisen till din nya, krispiga linneskjorta.

 

Light Blue Italian Zest från Dolce & Gabbana 695 kr. (75 ml)

En Summer Edition av originalparfymen som för tankarna till den där doften från ett citronskal som vrids till lite tjusigt av en snofsig bartender. Ung, somrig och spritsigt fräsch. Tänk solbränt och nyduschat.

 

Imperial Millesime från Creed. 1995 kr (75 ml) 

En klassiker från 1995 från Parisbaserade Creed. Imperial Millesime är visserligen är en utpräglad citrusdoft, men har tillräckligt mycket djup och karaktär för att också kunna bäras en kall januaridag. Apelsin, havssalt, trä och mysk. Bra grejer.

 

Neroli Portofino från Tom Ford. 1045 kr (30 ml)

Lyxig, lätt blommig och aromatisk citrusdoft som är det självklara valet för dig som har investerat allvarliga summor pengar på din sommargarderob och vill att din doft ska förstärka den känslan.

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-05-07 21:17